Chrudim: Druhá vlna výdeje kompostérů na přelomu února a března

05.02.2018 21:17

Jak jste mohli v posledních pár dnech zaznamenat, na zahrádkách v Chrudimi se začaly objevovat kompostéry, které rozdává zdarma město Chrudim v rámci poskytnuté dotace z Operačního programu životní prostředí na projekt "Podpora domácího kompostování města Chrudim".

Chrudim: Druhá vlna výdeje kompostérů na přelomu února a března
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Někdo chtěl vyzkoušet fungování kompostéru ihned a využít poslední zbytky listí, větviček a letniček ze zahrádky či zhodnotit popel z krbu, aby se do jara trochu rozložily a neskončily zbytečně nevyužité v odpadu, někdo čeká až na jaro, kdy zahrady krásně rozpučí, stromy se olistí a tráva začne růst.

V první vlně bylo během měsíce listopadu a prosince vydáno 600 kompostérů o objemu 900 l. Pokud jste si o kompostér požádali a zatím jste nebyli vyzváni k podpisu smlouvy o výpůjčce a následném darování, nemusíte smutnit, i na vás přijde řada. Druhá vlna výdeje kompostérů se předpokládá na přelomu února a března 2018.

Všichni žadatelé budou informováni prostřednictvím sms o možných termínech podpisu smlouvy a vyzvednutí kompostéru. No, a pokud se Vám nápad kompostování či kompostér na zahradě Vašeho souseda zalíbil, máte možnost si o něj požádat, posledních pár kusů je ještě volných. Detailnější informace můžete získat ZDE nebo přímo vyplnit elektronickou přihlášku (ZDE).

Vaše dotazy Vám ráda zodpoví Jana Harvánková z Odboru územního plánování a regionálního rozvoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…