Chrudim: Hospodářská budova školy U Stadionu září novotou i barvami, přinese i další úspory

12.11.2017 8:35

Město Chrudim právě dokončilo zateplení další z četných budov Základní školy Chrudim, U Stadionu 756. Rekonstrukce se tentokrát týkala dvoupatrového objektu převážně hospodářské budovy s kuchyní v přízemí a učebnami a kabinety ve druhém patře.

Chrudim: Hospodářská budova školy U Stadionu září novotou i barvami, přinese i další úspory
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Rekonstrukce zahrnuje kompletní zateplení obvodového pláště objektu, tedy zateplení střechy a obvodových stěn a výměny oken.

„Město tak učinilo další krok k energetickým úsporám na budovách ve svém majetku. Tato opatření navazují na rekonstrukci a zateplení objektu prvního stupně školy předloni a na zateplení tělocvičny v loňském roce,“ říká starosta města Petr Řezníček.

V obou předcházejících rekonstrukcích novou sněhově bílou fasádu rozsvítily veselé barevné prvky a letos tomu není jinak. Pro decentní barevné přízdoby se již dříve vžil název „pastelky“.

Kompletní rekonstrukcí prošla také školní kuchyně. Zde najdeme novou podlahu s protiskluzným povrchem, nová okna s izolačním dvojsklem, nové jsou vnitřní rozvody vody, kanalizace, plynu a elektro, dále bylo zapotřebí několik drobných stavebních úprav. Úpravy se dotkly také zásobovací rampy v zadním traktu budovy. Do kychyně také přibylo několik kusů kuchyňského vybavení, v loňském roce pak nová vzduchotechnika.

Zvláštní péče byla věnována dříve problematickému místu, a to venkovním schodům do budovy. „Ty občas v zimě namrzaly, proto jsou schody nově opatřeny protiskluzným povrchem, protiskluznou hranou, a dokonce i speciálním kabelovým vytápěním,“ vypočítává místostarosta Jan Čechlovský. Kromě toho se pamatovalo i na samotný vstup do budovy, kde byla vyměněna prosklená stěna s hliníkovými rámy.

Stavební práce realizovala společnost D&D Profi s. r. o. z Dašic. Město do rekonstrukce budovy včetně dozoru investovalo 7 589 000 včetně DPH, a to z vlastních zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.