Chrudim: Stavební akce v Divadle Karla Pippicha

10.06.2018 10:41

V letošním roce pokračují investice do Divadla Karla Pippicha. Aktuálně radní města schválili firmu, která provede odvlhčení suterénu budovy. Jedná se o společnost VODIZOL, s. r. o, Kocbeře, jejíž nabídková cena je 1.054.156 Kč.

Chrudim: Stavební akce v Divadle Karla Pippicha
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

V souvislosti s odvlhčením suterénu je potřeba provést přeložení rozvodného tepelného zařízení. Přeložku budou pro vlastníka zařízení, Elektrárny Opatovice, a. s., realizovat firmy Markon Pardubice s. r. o a CENTROTERM spol. s r. o., které mají veškerá oprávnění k provádění příslušných prací na horkovodním potrubí. Ty spočívají v demontáži výměníkové stanice divadla a její zpětné montáži po dokončení odvlhčení. Cena bude v dohodnuté výši 108.920 Kč.

„Pro veřejnost může být zajímavou informací, že v souvislosti s odvlhčením suterénu bude rozebrána horní část hlavního schodiště u vstupu do divadla,“ říká starosta města Petr Řezníček a dodává: „Celá akce by měla být hotova do konce srpna a na chod divadla nebude mít žádný zásadní dopad.“  

Od března na budově divadla probíhá také oprava střechy, kterou provádí firma W. H. A. systém s. r. o. ze Šumperka. Radní nyní schvalovali první dodatek ke smlouvě, kterým po odpočtech dochází k navýšení ceny díla o 63.118 Kč. Důvodem navýšení jsou skutečnosti zjištěné po odkrytí původně skrytých konstrukcí a následné nutné práce, které znamenají např. výměnu části hromosvodné soustavy či úpravu tloušťky a materiálu tepelné izolace střechy se světlíky. Všechny uvedené ceny jsou včetně DPH.

S ohledem na denní provoz divadla, kdy není možné provádět hlučné práce v době představení a zkoušek, bude termín dokončení opravy střechy posunut na 29. červen 2018. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…