Chrudim již připravuje měření rychlosti vozidel ve Václavské ulici

23.05.2018 12:12

Chrudimští radní v květnu mimo jiné schválili výsledky výběrového řízení veřejné zakázky na zařízení pro měření úsekové rychlosti vozidel a detekci nákladních vozidel ve Václavské ulici v úseku od nemocnice k ulici K Presům.

Chrudim již připravuje měření rychlosti vozidel ve Václavské ulici
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Od místních obyvatel kromě stížností na překračování rychlosti projíždějících automobilů přicházely rovněž zprávy o běžném porušování zákazu jízdy nákladních vozidel.

Z této lokality město již koncem minulého roku za pomoci statistického radaru získalo data, ze kterých bylo patrné, že k častému překračování dovolené rychlosti i porušování zákazu jízdy nákladních vozidel zde skutečně dochází.

„Zmíněné potíže by mělo odstranit či zmírnit úsekové měření rychlosti. Myslím, že i znalost existence tohoto zařízení odradí riskující řidiče od porušování povolené rychlosti a řidiče dálkové nákladní dopravy od využívání pro ně zakázané komunikace,“ podotýká chrudimský místostarosta Jaroslav Trávníček. Uvedený úsek má délku cca 760 metrů.

Předmětem veřejné zakázky bylo dodání zařízení na úsekové měření rychlosti včetně automatizovaného přenosu dat o provedeném měření a zajištění provozu potřebných softwarových aplikací.

Vítěznou nabídku ve výši přes 2,1 milionu korun včetně DPH podalo sdružení dodavatelů, a to společnost ČD – Telematika a. s. Praha a GEMOS CZ, spol. s r. o. z Čelákovic.

Město Chrudim si zařízení pronajme na dobu pěti let, systém by měl být spuštěn v druhé polovině roku.

Statistický radar, který v loňském roce město pořídilo, je používán k provádění průzkumu dopravního zatížení i v dalších chrudimských lokalitách.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…