Chrudimské Sportovní areály skončily vloni v zisku

04.05.2018 16:47

Společnost Sportovní areály města Chrudim, s. r. o. předložila na konci dubna chrudimské radě města, která vykonává působnost valné hromady, výsledky svého hospodaření za rok 2017.

Chrudimské Sportovní areály skončily vloni v zisku
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Sportovní areály dosáhly zisku po zdanění 131 tisíc Kč,“ říká místostarosta města Jan Čechlovský. Podobně jako v předchozích letech se podle něj dařilo ušetřit na energiích a uspořené finanční prostředky bylo možné použít na další opravy jednotlivých objektů i zajištění kvalitnějších služeb pro návštěvníky.

„Podařilo se nám například provést v letních měsících instalaci čipů do šatních skříněk v krytém plaveckém bazénu nebo vybudovat venkovní saunu s ochlazovnou. Tím se zvýšil komfort i kapacita v městské sauně,“ doplňuje ředitel společnosti Luděk Marousek.

Prakticky na všech sportovištích proběhla řada dalších úprav a investic. Jedním z příkladů může být oprava kanalizace v sociálním zázemí sportovní haly nebo dovybavení pokojů ve Sporthotelu. Pro zvýšenou bezpečnost při sportování na jednotlivých sportovištích byly zakoupeny defibrilátory, byla zmodernizována světelná tabule na zimním stadionu nebo ve spolupráci s atlety zbudovány rozvody elektronické časomíry a připraveno zázemí pro její obsluhu. Proběhla i rekonstrukce vybavení posilovny pro kondiční přípravu sportovců, apod.

„Z větších loňských investic lze zmínit pořízení kontejnerového nákladního vozu s hydraulickou rukou, která umožňuje lepší manipulaci se směsným odpadem a trávou z letních venkovních sportovišť. Na nákup auta i na instalaci čipů do skříněk vloni zastupitelé poslali část investiční dotace, zbývající část byla hrazena z prostředků společnosti“ připomíná Luděk Marousek.

Rada města byla současně seznámena s plánovanými akcemi na tento rok. „Mezi ty významnější bude patřit například sloučení dvou velkoodběrů zimního stadionu a krytého plaveckého bazénu a maloodběru haly na stolní tenis – tato investice by měla přinést nemalé úspory na energiích. Další důležitou investicí by měla být výměna střešního pláště na zimním stadionu,“ dodává místostarosta Jan Čechlovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…