Cirkusáci poškodili v Říčanech veřejnou zeleň

24.02.2017 18:11

Příjezd cirkusu do města obvykle rozjasní dětské tváře. Pondělní příjezd pěti nákladních cirkusových aut do Říčan bohužel moc nepotěšil.

Cirkusáci poškodili v Říčanech veřejnou zeleň
Foto: info.ricany.cz
Popisek: Říčany

Těžká nákladní auta rozjezdila mokrou louku na Komenského náměstí. Hluboké brázdy od kol způsobily škody na veřejné zeleni v odhadované výši okolo třinácti tisíc korun. Pan Václav Kellner, čerstvý majitel cirkusové licence pro ČR, je celou skutečností zaskočen. „Po dvaceti letech se vracím po vystupování v zahraničí do České republiky a hned takováto nepříjemnost. Mrzí mě, že došlo ke škodám a nebyly způsobeny úmyslně, ale nejsme první cirkus, který na rozmočené louce zapadl. Dle informací kolegů se to tu děje i v letních měsících když prší“ uvedl Kellner.

Místního šetření městské policie s majitelem se účastnili i pracovníci ze správy majetku MěÚ, kteří odhadli a zdokumentovali způsobené škody. Přítomen byl také starosta města Vladimír Kořen (Klidné město), který k celé záležitosti uvedl:  „Musím přiznat, že jsem se rozčílil. Představte si, že by nějaký host přijel k Vám na zahradu a udělal tam takovou rotyku. Asi byste také nadávali. S majitelem cirkusu jsme se domluvili, že pokud neuvede pozemek do přijatelného stavu, zaplatí způsobené škody. Vše zadokumentovala městská policie.“

Provozovatel cirkusu dle svých slov již jedná o nápravě a dodává: „Odstranění škod však bude možné až po vyschnutí půdy, radlicí se hlína urovná a zaseje se nová tráva“.

Pan Kellner byl vyzván, aby minimalizoval škody při odjezdu a zajistil na své náklady úklid komunikací po výjezdu aut znečistěných hlínou. V. Kellner uvedl, že je připraven uhradit způsobené škody. Věříme, že škoda na majetku města bude napravena nebo uhrazena a celou záležitost vyváží radost dětí z představení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na Muchovu stezku vykročí i Brno

19:11 Na Muchovu stezku vykročí i Brno

Ivančice, Moravský Krumlov či třeba slovenské Piešťany a ode dneška čerstvě zámek Zbiroh a město Brn…