Další Četníci budou možná ze Znojma. Město uzavře memorandum o spolupráci s Českou televizí

21.10.2017 19:04

Po úspěšném seriálu Četníci z Luhačovic připravuje Česká televize další vícedílný projekt, jehož děj by se tentokrát mohl odehrávat ve Znojmě. Město Znojmo tento záměr podpoří, a to formou spolupráce například při výběru a poskytnutí lokalit ve vlastnictví města či poskytnutí kontaktů.

Další Četníci budou možná ze Znojma. Město uzavře memorandum o spolupráci s Českou televizí
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Uzavření Memoranda o spolupráci s Českou televizí schválila rada města již v září. „Zájem filmařů vítáme a spolupráci rádi podpoříme. Znojmo je krásné město, nabízí na jednom místě historické centrum i nenarušenou přírodu kolem řeky Dyje. Rozhodně je to atraktivní prostředí, jak pro obrazovky, tak i pro návštěvníky, které by k nám seriál mohl přilákat,“ komentuje zájem televize starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel a dodává, že město se nebude na natáčení podílet finančně, jde pouze o podporu na poli spolupráce.

Ta bude podle memoranda spočívat hlavně v bezplatném poskytnutí lokací v majetku města, ve zprostředkování kontaktů, v podpoře při jednání se znojemskými subjekty – podnikateli, organizacemi nebo i obyvateli, a také podpora při zajištění zázemí štábu, včetně parkovacích míst či ubytovacích kapacit. Dále bude město informovat štáb včas o plánovaných akcích, ať už kulturních nebo stavebních.

Realizace projektu by ve Znojmě jistě potěšila i filmové nadšence, kteří by rádi nahlédli do prostředí filmařů. Město totiž vypomůže i při vyhledávání brigádníků pro filmové, stavební, stěhovací, zahradnické a úklidové práce nebo také při propagaci projektu, a to formou přednášek, besed s tvůrci nebo výstavami fotografií z natáčení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…