Další opravená kontejnerová stání v Liberci

29.11.2018 11:30

V průběhu roku nechal odbor ekologie a veřejného prostoru opravit další desítky kontejnerových stání a navázal tak na úspěšnou a obyvateli města žádanou činnost z uplynulých let.

Další opravená kontejnerová stání v Liberci
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Kontejnerová stání byla v minulosti široce budována prakticky na všech větších sídlištích v Liberci. Spatřit lze jednoduché kovové přístřešky i větší cihlové stavby, do kterých jsou vkládány nádoby na odpad. Tyto přístřešky sloužily nejen pro zachování lepšího estetického dojmu v lokalitě, ale také bránily rezavění kovových kontejnerů, které tak nemusely stát volně v prostoru a odolávat klimatickým poměrům. V současnosti se sice používají plastové nádoby, avšak snaha o udržení estetického dojmu a především funkčnosti kontejnerových stání přetrvává.

Některá stání se daří realizovat v rámci rozsáhlých rekonstrukcí celých ulic, avšak velké procento stanovišť je mnohdy izolováno a nastupují individuální opravy. V rámci stavebních prací je snaha o zamezení dalšího rozpadu stání, která jsou leckde za hranicí životnosti, zvýšení estetiky a usnadnění manipulace s nádobami pracovníky svozové společnosti. V omezeném prostoru zástavby se občas i daří přemístit nádoby do vhodnějších míst, kde nejsou například pod okny domů, nebrání provozu na komunikaci či pohybu chodců nebo jsou dostupnější pro těžkou svozovou techniku. Nedílnou součástí těchto prací je také úprava kapacitních možností konkrétních stanovišť, přičemž se zpravidla rozšiřují o další kusy nádob převážně na sběr využitelných složek komunálního odpadu.

V letošním roce se vůbec poprvé do oprav kontejnerových stání zapojili také pracovníci Komunitních prací Liberec, o. p. s., kteří se pohybovali hlavně v oblasti sídliště Králův Háj. Zde řada kontejnerů stála na nevyhovujícím podkladu, nádoby bývaly přesunovány a bránily parkování vozidel. Částečných přesunem několika stanovišť se kapacita parkovacího prostoru zvýšila o několik cenných míst, zároveň však nádoby dostaly svá konkrétní místa. Posílen zde byl také stav nádob na tříděný odpad.

Z jiných prací se pokračovalo v obnově stání v Jabloňové, Jiříkově, Okružní, Olbrachtově, Šimáčkově, Puškinově nebo Voroněžské ulici. Pakliže počasí dovolí, přibydou ještě stání v Polní, Svobody, Kateřinské nebo Gorkého ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…