Děčín: Kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace čeká město dopravní uzavírka

07.06.2019 13:59

Zásadní rekonstrukce vodovodu a kanalizace proběhne v Děčíně na Teplické ulici a v ulici Čsl. mládeže. Práce na Teplické ulici začnou již v příštím týdnu. Řidiči projíždějící přes Děčín budou proto muset využívat objízdnou trasu. Investorem stavby je Severočeská vodárenská společnost a.s.

Děčín: Kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace čeká město dopravní uzavírka
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Rekonstrukce je nutná vzhledem ke stavu a stáří současného zařízení. Na několika místech již došlo k propadům kanalizace. Rekonstrukce kanalizace proběhne v déle 811 metrů, rekonstrukce vodovodu pak v délce 819 metrů. Součástí stavby bude i rekonstrukce částí stok a vodovodních řadů – propoje do vedlejších ulic. Práce na Teplické ulici budou probíhat v pěti etapách, a to od 10. června do 30. prosince 2019. Teplická ulice od křižovatky Čsl. mládeže až po křižovatku s ulicí Žižkova proto bude během rekonstrukce pro dopravu zcela neprůjezdná, lidé však budou moci využívat chodníky, zajištěn bude také přístup k nemovitostem. Objízdná trasa povede přes Podmokelskou a Pivovarskou ulici, a to oběma směry.

„Teprve po této opravě může proběhnout záměr města revitalizovat také tuto významnou část Podmokel,“ uvedl náměstek primátora Jiří Anděl.

Jak bude rekonstrukce probíhat po etapách:
I. hranice křižovatky s ul. Čsl. mládeže po křižovatku s ul. Zbrojnická
II. od křižovatky s ul. Zbrojnická do cca poloviny parkoviště „Jordánka“
III. od poloviny parkoviště „Jordánka“ po křižovatku s ul. Thomayerova
IV. od křižovatky s ul. Thomayerova po č.p. 27
V. od č.p. 27 po křižovatku s ul. Žižkova

Práce na Teplické ulici provede společnost REKULTIVACE Ústí nad Labem s.r.o.

Aby bylo možné rekonstruované sítě napojit na Labské nábřeží, musí současně proběhnout totéž v ulici Československé mládeže. V první polovině července proto dojde k uzavření ulice Čsl. mládeže kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace pro osobní dopravu od kruhového objezdu pod viaduktem a dále kolem mototechny ke křižovatce s Teplickou ulicí. Autobusy MHD zatím budou jezdit po stávajících trasách. Ostatní řidiči budou muset využívat objízdnou trasu po nábřeží směrem k Tescu a po kruhovém objezdu u LIDLU opět přes Podmokelskou a Pivovarskou ulici.

Zhotovitelem této stavby bude společnost KOMOSTAV s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …