Děčín: „Nebíčko“ na Pastýřské stěně čeká rekonstrukce interiéru

21.10.2021 16:43 | Tisková zpráva

Radní města Děčína schválili záměr přípravy a revitalizace objektu restaurace na Pastýřské stěně.

Děčín: „Nebíčko“ na Pastýřské stěně čeká rekonstrukce interiéru
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

V minulých letech zde město nechalo provést sanaci suterénu a opravu fasády včetně oken. Poškozená okna nahradila nová, ostatní se repasovala podle zásad památkové péče. Staticky je objekt v pořádku, ale pro obnovu restaurační činnosti je zde nutné upravit ještě vnitřní prostory.

„Je velká škoda, že jedna z dominant našeho města nemůže být plně využitá, proto připravujeme modernizaci vnitřních prostor, aby opět mohly začít sloužit veřejnosti. Pozornost ale chceme věnovat i obnově okolního prostoru včetně přístupových cest,“ řekla náměstkyně primátora Anna Lehká.

Město v současné době připravuje vypsání výběrového řízení na zpracování projektové dokumentace, která bude vycházet z dispozičního návrhu architekta města. V objektu se počítá s novým gastro provozem pro restauraci a kavárnu. V rámci úprav vnitřních prostor bude nutné řešit také elektroinstalaci, požární vodu, vzduchotechniku a výměnu podlahových krytin.

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí

Budoucností využití areálu Pastýřské stěny se zabývala před rozhodováním rady města také Komise pro urbanismus a architekturu. Kromě samotného objektu zámečku řešila i objekt bývalého medvědince a vedlejší místnosti a také ostatní plochy areálu, hlavně přístupové cesty na Pastýřskou stěnu z města nebo zlepšení propojení areálu Zoo a vyhlídkové restaurace.

Budova restaurace na Pastýřské stěně, které se říká „zámeček“ nebo také „nebíčko“, zde stojí od roku 1905. Vybudována byla jako kamenný hostinec s rozhlednou v tehdy módní napodobenině romantického hradu. Objekt je památkově chráněný a patří městu. V minulosti zde byla restaurace, poslední dva roky je bez nájemce a město zde provozuje v letní sezoně prostřednictvím Městského turistického centra Bistro Nad Ferratou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …