Děčínem bezpečně

05.03.2016 15:52

Udržitelná mobilita, doprava v klidu, to jsou pojmy, které jsou v poslední době často skloňované. Také město Děčín chce zlepšit životní prostředí a být více přívětivé pro cyklisty a život v ulicích města více přizpůsobit potřebám obyvatel.

Děčínem bezpečně
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Pokud Vám není lhostejná dopravní situace ve městě a chtěli byste nám pomoci zlepšit soužití mezi různými účastníky dopravního provozu, vyplňte dotazník. S výsledkem dotazníkového šetření budeme dále pracovat, tak abychom efektivně zlepšovali soužití mezi cyklisty, řidiči a chodci. „Rádi bychom, aby ulice města byly přívětivé nejen pro řidiče, ale také pro ostatní účastníky silničního provozu a obyvatele centra města. Výsledek šetření nám ukáže, kam napřít síly pro celkové zklidnění dopravy,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Město se tak otevřeně přihlásilo k propagaci udržitelné mobility. Jejíž cílem je zlepšení dostupnosti dopravního systému pro všechny cílové skupiny obyvatel, zvýšení bezpečnosti dopravy ve městě, snížení znečištění ovzduší, emisí, skleníkových plynů, hluku a spotřeby energie, zlepšení účinnosti a hospodárnosti přepravy osob a přispění ke zvýšení atraktivity a kvality městského prostředí. „V současné době město nechává zpracovat Koncepci cyklistické infrastruktury v Děčíně 2016. Občané města se mohou s navrhovanou koncepcí seznámit na veřejném setkání 15. března v knihovně,“ doplnila Marie Blažková.

Anketu je možné vyplnit elektronicky na webových stránkách města, nebo vyplněnou odevzdat na recepce obou budov magistrátu do konce dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…