Defibrilátory pro chrudimská sportoviště

07.05.2018 16:34

Podle přísloví „štěstí přeje připraveným“ se zařídila společnost Sportovní areály města Chrudim, s. r. o. Na nejvytíženějších sportovištích města má nově k dispozici defibrilátory, přístroje schopné elektrickým výbojem obnovit správnou činnost srdce.

Defibrilátory pro chrudimská sportoviště
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

V případě náhlého kolapsu jsou připraveny hned čtyři život zachraňující přístroje. Tři z nich pořídily Sportovní areály města Chrudim do sportovní haly, na zimní stadion a do krytého plaveckého bazénu. Čtvrtým disponuje Vodní záchranná služba Českého červeného kříže, jež bdí nad bezpečností návštěvníků letního venkovního koupaliště. 

„Pojistka v případě kolapsu organismu při přepětí sportovce po enormního výkonu je pochopitelně na místě. V takovém případě je to nedocenitelná pomoc,“ říká starosta města Petr Řezníček.

„Zástupci Českého červeného kříže všechny zodpovědné pracovníky sportovišť proškolili, jak přístroje správně použít. Samozřejmě doufáme, že je nikdy nebudeme muset použít v ostrém provozu,“ říká Luděk Marousek, ředitel společnosti Sportovní areály města Chrudim.

Tři externí automatické defibrilátory vyšly společnost na 92 tisíc Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…