Do Jablonce za sklem, bižuterií a pivem

25.08.2012 11:29

Páteční slavnostním otevřením výstavy „Křehká krása, vybroušená chuť“, která je přístupná celý víkend (24. - 26. 8.) v jabloneckém Eurocentru, vyvrcholila stejnojmenná propagační kampaň Libereckého kraje. Pro návštěvníky jsou připraveny skvostné výstavní a prodejní stánky, módní přehlídky, historické filmy a bohatý kulturní program.

Do Jablonce za sklem, bižuterií a pivem
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„K přípravě výstavy se spojily desítky organizací. Cílem je ukázat, že tradice sklářství, bižuterie či pivovarnictví v kraji stále žijí a ve spojení s dalšími aktivitami mohou být i vhodným nástrojem zážitkové turistiky. Na výstavu v Eurocentru naváže Glass art festival, putování sklářské výroby po celé České republice,“ prozradila náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Lidie Vajnerová (SOS).

Návštěvníci uvidí mobilní sklářskou pec nebo tvůrčí dílny, část výrobců si pro návštěvníky připravila také předvádění, jak jejich výrobky vznikají. Pamětníci si připomenou nejúspěšnější léta jablonecké bižuterie, třeba promítáním historických filmů nebo výstavou kalendářů jablonecké bižuterie od 50. let. „Touto výstavou a dalšími aktivitami bychom chtěli přesvědčit, že dlouholetá tradice z města nejen že nezmizela, ale že má před sebou také hodně dlouhou a věřím, že úspěšnou budoucnost“, řekl předseda Svazu výrobců skla a bižuterie Jaroslav Hlubůček.

Kromě několika desítek sklářských a bižuterních firem nabízí své produkty několik regionálních pivovarů a výrobců potravin. V doprovodném kulturním programu se představí řada hudebních skupin mnoha žánrů, od klasických big bandů po country skupiny. Denně budou připraveny dvě módní přehlídky - aktuální prezentace Svazu výrobců skla a bižuterie „Made in Jablonec 2012“ a přehlídka speciálních modelů návrhářky Jany Berg inspirovaných jednotlivými kraji České republiky – 14 klenotů České republiky, které předvedou MISS Liberec Open 2012. Děti se budou moci vyřádit na trampolíně a skákacím hradu nebo otestovat svou odvahu a šikovnost na horolezecké stěně.

Akce se koná za významné podpory firmy Texoplus s.r.o., která realizovala kompletní výstavní prostory. Výstava se dnes otevřela návštěvníkům a bude jim k dispozici do neděle 26. srpna, vždy od 10 hodin, doprovodný program začíná v 15 hodin. Vstup je zdarma. Podrobný program najdete na www.liberecky-kraj.cz.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj – Fond malých projektů Cíl 3 2007 – 2013 prostřednictvím Euroregionu Nisa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kraj-lbc.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…