Do Znojma přichází běžecký seriál Wobenzym Christmas Run

16.11.2019 6:33

Seriál nočních běžeckých vánočních závodů Wobenzym Christmas Run přichází nově do Znojma, kam si ho pozval pan starosta Jan Grois. V sobotu 30. listopadu bude centrum Znojma patřit běhu, připraven ale bude večer plný zážitků pro všechny účastníky i diváky.

Do Znojma přichází běžecký seriál Wobenzym Christmas Run
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Rostoucí popularita běhu ukazuje na příznivý fakt, že lidé chtějí něco dělat pro své zdraví. Někdo chce zhubnout, jiný se chce dostat do kondice, jiný si během zase čistí hlavu od předvánočního stresu. Byť s různými pohnutkami, ale se stejným cílem si mohou příznivci tohoto sportu užít atmosféru nočního města, a to díky speciálnímu nočnímu běžeckému závodů Wonbenzym Christmas Run 2019. A přitom všem udělat i něco pro své zdraví a také přispět na dobrou věc.

Wonbenzym Christmas Run 2019 míří do vinařské metropole. Znojmo je město běžců. Sportovci mohou do ulic města vydat v úplně jiné atmosféře: za svitu vánoční výzdoby a čelovek.

„Ve Znojmě pořádáme různé sportovní akce, troufám si říci, že Znojmáci jsou sportovní nadšenci. Proto jsem velice rád, že se nám podařilo dostat Christmas Run právě k nám. Znojmo je krásné město, za nočního světla a adventní výzdoby ještě krásnější, takže běžet tu bude pro všechny určitě nezapomenutelný zážitek. A dobrý svařák ze znojemských vín v cíli, to je taky jistota,“ říká starosta Znojma Jan Grois. Po skončení závodu se mohou všichni těšit na cimbálovou muziku Denár. Hrát bude od 18:00 na Masarykově náměstí.

Seriál nočních běžeckých závodů NN Night Run 2019 je šestým ročníkem úspěšné série. Jeho předchozích zastávek v Ostravě, Hradci Králové, Brnu, Praze, Liberci, Mostě, Olomouci a Českých Budějovicích se účastnili tisíce běžců různých věkových i výkonnostních kategorií, kteří si vychutnali atmosféru potemnělého města. A velký zájem očekávají organizátoři i na prvním ročníku Wobenzym Christmas Run Znojmo 2019. Zázemí akce bude na Masarykově náměstí.

Součástí akce je také finanční dar ze startovného na podporu neziskové organizace No Foot No Stress. Z každého startovného putuje 50 Kč na podporu této neziskovky.

Běžci si nesmí zapomenout čelovou svítilnu tzv. čelovku. V cíli na běžce čeká krásná medaile se zlatým vánočním kapříkem. Organizátoři očekávají 1 000 běžců a běžkyň. Akce je pod záštitou města Znojma a starosty Jana Groise.

Akce ve Znojmě je první ze čtyř akcí seriálu Wonbenzym Christmas Run 2019. 7. prosince se běží v Olomouci, 8. prosince v Mostě a 14. prosince v Praze. Více informací a přihlášky najdete na stránkách www.christmasrun.cz.

HARMONOGRAM 30. 11. 2019, Masarykovo náměstí

14:30 - 16:15     Registrace závodníků a vyzvedávání startovních čísel Masarykovo náměstí
14:30 - 15:30     Registrace dětských závodníků
15:00                  Otevření ÚSCHOVNY
16:00 -16:00      Start 1 km KIDS CHRISTMAS RUN
16:45 - 16:55     Řazení běžců na start
16:55 - 16:59     Rozprava k závodu
17:00 - 17:05     Start 5 km WOBENZYM CHRISTMAS NIGHT RUN
17:50 - 18:00     Vyhlášení
18:00                  Uzavření ÚSCHOVNY
18:00 - 21:00     Cimbálová muzika Denár

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…