Do hradeckých školek se v pondělí vracejí děti

23.04.2021 10:41

Na základě mimořádného opatření vlády se mohou od pondělí 26. dubna do mateřských škol ve vybraných krajích vrátit děti, týká se to také města Hradce Králové. Děti ve školkách navíc nebudou muset nosit roušky a nebudou se ani testovat na koronavirus. Toto opatření se vztahuje i na předškolní děti, které do školek docházejí už od poloviny dubna.

Do hradeckých školek se v pondělí vracejí děti
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Provoz mateřských škol podle opatření vlády mohou obnovit pouze ty kraje, kde je týdenní přírůstek nových případů nákazy covid-19 pod 100 na 100 tisíc obyvatel. V Hradci Králové se toto číslo za posledních sedm dní pohybuje kolem 87, na celý kraj je to pak ještě méně,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Do hradeckých školek se mohou vrátit všechny děti, omezené již nebudou počtem ve třídách ani nošením roušek. Zrušená je také povinnost podstoupení testu na koronavirus. Stejné podmínky budou platit také pro předškolní děti, které do mateřských škol chodí od poloviny dubna a testovat se ještě tento týden musejí. Testování na koronavirus zůstává povinné pro učitele i nepedagogický personál, probíhat bude v mateřských školách jednou týdně. Další informace budou postupně na svých webových stránkách zveřejňovat jednotlivé školy.

V rámci mimořádného opatření vlády se výjimka ohledně návratu dětí do mateřských škol vztahuje pouze na Královéhradecký a Karlovarský kraj. Dle něho je situace v okresech Královéhradeckého kraje, tedy včetně Hradce Králové, dlouhodobě stabilizovaná. Zároveň zde dochází ke kontinuálnímu poklesu nejen počtu nakažených onemocněním covid-19, ale také počtu hospitalizovaných.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…