Do říjnového úklidu Příbrami se zapojí dobrovolníci, neziskové organizace, ale i školy

01.10.2015 15:19

Udržování čistoty ulic a veřejných prostranství mnohdy nebývá jednoduchým úkolem. Zejména v okolí některých ubytoven v našem městě to mnohdy nevypadá úplně vábně.

Do říjnového úklidu Příbrami se zapojí dobrovolníci, neziskové organizace, ale i školy
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Vedení města proto společně s Městskou policií Příbram, Technickými službami Příbram, neziskovými organizacemi, některými školami a hlavně společně s majiteli ubytoven naplánovalo na měsíc říjen 2015 několik úklidových akcí. Do úklidu města se může zapojit také kdokoliv z vás!

* První dvě akce jsou naplánovány na pondělí 5. října a budou se zabývat zejména úklidem kolem ubytoven v místě srazu. Sraz bude vždy v 10 a 15 hodin:

  • Místo srazu první akce: v ulici Pod čertovým pahorkem, v prostoru před restaurací Sport
  • Místo srazu druhé akce: na rohu ulice Bratří Čapků a S. K. Neumanna

* Další dvě akce se uskuteční ve středu 7. října. Sraz bude opět vždy v 10 a 15 hodin:

  • Místo srazu první akce: prostor před restaurací Na Chmelnici
  • Místo srazu druhé akce: v prostoru před OD OBI: u kruhového objezdu ve Školní ulici

* Poslední dvě říjnové akce se budou konat 8. a 9. října:

  • V rámci preventivně naučné akce se do úklidu našeho města zapojí i žáci některých základních a středních příbramských škol se svými učiteli. Nižší ročníky budou uklízet nepořádek v blízkosti svých škol, vyšší ročníky vyrazí na vzdálenější místa dle předem připraveného harmonogramu. Žáci budou samozřejmě důkladně poučeni o bezpečnosti práce, doprovázet a pomáhat jim budou strážníci a asistenti prevence kriminality Městské policie Příbram. Uklízet se budou veřejná sportoviště, zelené plochy, veřejná prostranství, dětská hřiště a okolí škol.

Technické služby zajistí přistavení kontejnerů, Městská policie zajistí ochranné pomůcky a pytle na odpad a společně s asistenty prevence kriminality dohlédnou nad zdárným průběhem akce.

Všechny dílčí úklidové akce se uskuteční za spolupráce Města Příbram, Technických služeb, Městské policie Příbram, se zapojením dobrovolníků z řad nájemníků ubytoven, Azylového domu Příbram, neziskových organizací (NZDM Bedna, Magdalena, Alka) a dalších. Připojit se může kdokoliv z vás. Pro dobrovolníky je po práci připraveno malé občerstvení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…