Do základních škol se zapsalo 268 dětí z Kroměříže, do mateřských 262

23.05.2018 9:16

Do kroměřížských základních škol se na příští školní rok do první třídy zapsalo 268 dětí z města a jeho místních částí. Mateřské školy by mělo od září nově navštěvovat 262 dětí z Kroměříže. Loni se do zdejších základních škol zapsalo 258 prvňáčků z města a místních částí a do předškolního vzdělávání v mateřských školách bylo včetně dětí z okolních obcí zapsáno 296 dětí.

Do základních škol se zapsalo 268 dětí z Kroměříže, do mateřských 262
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Do některé ze šesti městem zřizovaných základních škol se letos zapsalo i 74 dětí, které mají trvalé bydliště mimo Kroměříž a místní části města. „Zhruba 70 dětí přišlo k zápisu po odkladu z loňského roku a podobný počet dětí žádá o odklad letos,“ uvedl vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy kroměřížské radnice Jiří Pánek.

Řada rodičů volí pro své děti školu mimo obvod daný trvalým bydlištěm, letos se to týkalo 140 dětí. Povinná školní docházka obvykle začíná počátkem školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne šestého roku věku, pokud mu není povolen odklad.

Mateřské školy zpravidla navštěvují děti ve věku od tří do šesti let, nejmladší mají dva roky. Od počátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne pátého roku věku, je povinné předškolní vzdělávání. „Celkem 102 rodičů volilo jinou než spádovou školku, u 56 dětí požádali o odklad a 29 dětí jsme navíc přijali z okolních vesnic,“ doplnil Pánek. Podle něj má město dostatečnou kapacitu a do školky se tak dostane každé dítě, které bylo zapsáno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …