Dobříš: Krásné houpačky pro dobříšské děti

01.05.2019 21:10

V sobotu 27. dubna pořádala Nadace Dřevo pro život se společností Colloredo – Mannsfeld s.r.o. pro českou pobočku organizace YPO (Young Presidents´ Organisation) v lesích za Trnovou akci Do lesa s lesníkem.

Dobříš: Krásné houpačky pro dobříšské děti
Foto: Město Dobříš.
Popisek: Dobříš

Tuto akci na Dobříši velice dobře známe, protože ji už navštívily stovky dětí z dobříšských základních škol. Děti vždy odjížděly z lesa nadšené, plné dojmů a informací o lese a jeho zákonitostech.

Nyní se seznamovali s dobříšským lesem členové české pobočky organizace YPO se svými rodinami. YPO je celosvětově působící organizace, která sdružuje cca. 19.000 členů ve 110 zemích světa. Členové jsou na pozici nejvyššího vedení společností, které řídí a které současně splňují další kritéria členství v této prestižní organizaci.

Účastníci se v lese dozvěděli mnoho zajímavého o semenářství a zalesňování, technice měření stromů, výchově lesa, těžební činnosti a přibližování dřeva. Posledním stanovištěm byla kreativní dílna, kde si všichni vyzkoušeli práci se dřevem, vyráběli krásné dřevěné houpačky.

Nejvýznamnějšími hosty akce byl ředitel Nadace Dřevo pro život Ing. Stanislav Polák a zástupce vlastníka lesů Mag. Lelio Colloredo – Mannsfeld.  Milé pozvání rády přijaly zástupkyně města Dobříš, místostarostka města Bc. Dagmar Mášová a Ing. Alena Harmanová, vedoucí odboru výstavby a životního prostředí.

Při slavnostním ukončení zástupce organizace YPO předal prostřednictvím paní místostarostky městu Dobříš dar, čtyři krásné, nově vyrobené houpačky. Paní místostarostka poděkovala všem zúčastněným za vyrobení a předání toho milého dárku a ujistila přítomné, že houpačky budou sloužit dobříšským dětem. Po dvou houpačkách budou předány do Základní školy Trnka a 4. Mateřské školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…