Dobříš: Úsekové měření oslaví roční narozeniny

31.01.2017 20:40

Hlavním důvodem pro jeho pořízení bylo zklidnění dopravy a zajištění bezpečnosti účastníků silničního provozu, jeho existence by měla mít i výchovný efekt. Proces úsekového měření probíhá automaticky ve stanoveném a Policií České republiky schváleném úseku, následně se odesílá oznámení o přestupku.

Dobříš: Úsekové měření oslaví roční narozeniny
Foto: Město Dobříš.
Popisek: Dobříš

Pořizovací cena tohoto radaru byla 1.633.500,- Kč a zahrnovala dodávku zařízení, instalaci potřebného hardware a software, zprovoznění a zaškolení užívání a certifikace všech potřebných komponent. Náklady na provoz těchto měření jsou paušální měsíční platby ve výši 47.445,- Kč na základě servisní smlouvy a mzdové náklady na dva zaměstnance městského úřadu kompetentní pro zasílání oznámení a řešení přestupků.

V současné době je na území města Dobříš jeden měřený úsek - v bezprostřední blízkosti autobusové zastávky Průmyslová zóna, a dále má Městská policie Dobříš k dispozici mobilní radar. Vlastníkem obou zařízení je Město Dobříš. Na základě četných požadavků občanů by se mělo další úsekové měření v budoucnu instalovat dle dopravní situace zejména na opravené komunikace.

Pokuty jsou odstupňovány podle míry porušení zákona od 500 Kč do 2000 Kč, a dále dle zásad správního řízení je přestupci, který dosáhne rychlosti 90 km/h a více, uložen zákaz řízení na dobu minimálně 6 měsíců. K 31. 12. 2016 bylo vybráno (zaplaceno) na pokutách 5.800 tis. Kč, vyměřeno (doručené výzvy) bylo celkem 6.600 tis. Kč. O využití těchto příjmů pak rozhoduje zastupitelstvo města.

Přeji všem šťastnou cestu bez zbytečných výdajů na pokuty za překročení rychlosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…