Dobruška: Motivační program Prokopa Diviše zná své vítěze

11.05.2018 15:18

Zvýšit atraktivnost studia na elektrotechnických školách a současně otevřít studentům elektro oborů možnosti budoucího zaměstnání pomáhá motivační program Prokopa Diviše. V letošním roce se do programu zapojilo téměř 1000 studentů v celé ČR.

Dobruška: Motivační program Prokopa Diviše zná své vítěze
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Motivační program Prokopa Diviše se zaměřuje na studenty elektro oborů vybraných středních škol napříč regiony. Mladí elektrotechnici jsou oceněním a peněžitou odměnou od společnosti ČEZ Distribuce motivováni k dobrým studijním výsledkům, účasti ve studentských soutěžích a obecně k dalším aktivitám nad rámec běžné školní docházky. „Studenti, kteří se do programu zapojí a získají ocenění, pak mají výhodu při hledání dalšího uplatnění u naší společnosti,“ říká Tomáš Murtinger, ředitel úseku Finance a správa společnosti ČEZ Distribuce.

motivačního programu se zapojila i Střední průmyslová škola elektrotechniky a informačních technologií v Dobrušce. „Pro naše studenty je to jednak zkušenost a motivace pracovat na sobě. Ke kritériím účasti v programu patří například dobrý školní prospěch, aktivita ve výuce i účast v programech a projektech pořádaných Skupinou ČEZ. Mezi studenty je zájem a jsme rádi, že se tohoto programu můžeme zúčastnit,“ říká Ing Milan Maršík, ředitel školy.

Vyhodnocování programu probíhá celý školní rok a na přelomu března a května vybere komise složená ze zástupců dané školy, ČEZ Distribuce a Asociace energetických manažerů tři nejlepší žáky v daném oboru, kteří získají zajímavé finanční ohodnocení. V Dobrušce dostalo ocenění 9 studentů ve třech kategoriích.

Do projektu se v letošním školním roce 2017/2018 zapojilo 10 partnerských středních škol v Plzni, Ostrově, Chomutově, Liberci, Kladně, Praze, Hradci Králové, Dobrušce, Olomouci a Ostravě. Programu se zúčastnilo 946 studentů.

Na východě Čech jsou do programu zapojeny dvě střední školy

Technické profese se v současné době potýkají s nedostatkem pracovních míst a nejinak tomu je i v oboru distribuce elektřiny. Společnost ČEZ Distribuce se proto snaží podporovat technické vzdělávání a „vychovat“ si budoucí kvalifikované pracovníky již během jejich studia na středních či vysokých školách.

Na východě Čech jsou do programu zapojeny dvě střední školy: Střední průmyslová škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradební, Hradec Králové a Střední průmyslová škola elektrotechniky a informačních technologií v Dobrušce.

Fyzik a teolog Prokop Diviš (vlastním jménem Václav Divíšek, 1698 -1765 ) zasvětil svůj vědecký život především elektřině; známý je především jeho vynález bleskosvodu. Diviš rovněž studoval vliv elektřiny na rostliny a využití pro léčbu některých nemocí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…