Domažlice: Mateřská škola se zapojila do soutěže Stavba roku Plzeňského kraje

27.06.2022 19:53 | Tisková zpráva

Areál mateřské školy v Petrovické ulici je přihlášen do ankety Stavba roku Plzeňského kraje 2021. V minulém ročníku uspěla rekonstrukce historické budovy domažlického pivovaru. Nejnovější domažlická školka byla otevřena vloni v prosinci.

Domažlice: Mateřská škola se zapojila do soutěže Stavba roku Plzeňského kraje
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Do letošního 19. ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje se přihlásilo 37  účastníků. I přes současný stav v oblasti stavebnictví jde o jeden z nejvyšších počtů přihlášek v historii soutěže. 

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25850 lidí
Stavby soutěží ve všech sedmi soutěžních kategoriích, nejvíce jich je zastoupeno v kategorii novostaveb. Odborná porota udělí nominace vybraným přihlášeným stavbám, které tak postoupí do klání o ceny. Nominace budou zveřejněny 4. července 2022.

S přihlášenými stavbami se už seznámila sedmičlenná odborná porota. „Jsme příjemně překvapeni množstvím staveb, které se letos do soutěže zapojily,“ řekl její předseda Ing. arch. Miloslav Michalec a dodal: „Pocházejí z různých míst Plzeňského kraje, větších i menších obcí, a jejich kvalita se stále drží na vysoké úrovni.“

Po důkladném posouzení všech přihlášených děl porota rozhodne o udělení nominací, z nichž se pak budou vybírat vítězové. Od 4. července, kdy budou nominace ohlášeny, začne také internetové hlasování o tom, která ze staveb získá Cenu veřejnosti.

Výsledky soutěže Stavba roku Plzeňského kraje budou slavnostně vyhlášeny 8. září 2022. V loňském ročníku soutěže se o ceny utkalo 40 staveb a třem z nich byl udělen titul Stavba roku Plzeňského kraje. V kategorii novostaveb získala titul dostavba východního ambitu Mariánské Týnice, v rekonstrukcích zvítězilo Kulturní centrum – Pivovar Domažlice a nejlepší stavbou pro bydlení byl zvolen Atriový dům ve svahu v Plzni.

Podrobnosti k soutěži najedete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…