Domažlice: Od července se na náměstí vrací ponocný

25.06.2020 14:05

Na své pravidelné letní obchůzky náměstím se vrací domažlický ponocný. Vyráží ve svém modrém kabátci s troubou z volského rohu, lucernou a halapartnou.

Domažlice: Od července se na náměstí vrací ponocný
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Jeho zpěv se už stal neodmyslitelnou součástí letní atmosféry v chodské metropoli. K vidění bude každý červencový pátek a sobotu vždy ve 21 a ve 22 hodin. Výjimkou bude pouťový víkend 15. a 16. srpna, kdy ho zájemci potkají v sobotu ve 20, 21 a 22 hodin a v neděli ve 20 a 21 hodin.

Noční pochůzky ponocného městem a jeho zpěv patří ke stále živé tradici Domažlic. Jeho stanovištěm je prostranství u věže, kde zpěvem odpovídá na hlas pověžného, který pěje chválu Hospodinu a nabádá před ohněm z ochozu věže.

Domažlickým ponocným je už dvě desítky let Roman Holub. Dodržuje místní tradici, že svíčku v lucerně na závěr jeho cesty může po zpěvu ponocného sfouknout přítomné nejmladší dítě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…