Dřevorubecká show Stihl Timbersports Czech Cup míří opět do Příbrami

10.09.2020 9:15

V neděli 13. září od 13:30 bude Příbram v Areálu Nový rybník hostit již potřetí oblíbenou dřevorubeckou show STIHL Timbersports®, závod Czech Cup Příbram 2020. Přípraven je také doprovodný program ve spolupráci s Ekokomem.

Dřevorubecká show Stihl Timbersports Czech Cup míří opět do Příbrami
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Akce se koná jako obvykle v Areálu Nový rybník, oproti minulým letům, kdy program probíhal v letním kině, se letos celá akce posouvá blíže k vodě, tedy konkrétně ke kamennému pódiu. „Akci jsme pro letošek přesunuli více do centra dění na Nováku, tak aby měli návštěvníci blíže k veškerému komfortu, který areál nabízí, jako jsou toalety a zázemí nebo občerstvení SeZaM bistro, které kromě stálého lístku nabídne na akci také klobásy a buřty od jednoho z partnerů Náš statek Simínský mlýn,“ říká ředitel SZM Jan Slaba.

Anketa

Zeman a Babiš by měli zemřít, řekl Pavel Novotný. Je to na trestní stíhání?

89%
11%
hlasovalo: 37223 lidí

Mezi účastníky závodu bude například loňský mistr republiky Martin Roušal a chybět nebude ani vicemistr světa a několikanásobný mistr Evropy Martin Komárek, který vystoupí v exhibičních disciplínách, jako je sekání ve výšce Springboard a disciplína Hot Saw - řezání s pilou o výkonu 70 koní.

Soutěžit se bude celkem ve čtyřech disciplínách, a to přesekávání ležící klády - Underhad chop, přesekávání stojící klády - Standing chop, řezání motorovou pilou Stock saw a řezání ruční pilou Single Buck. K vidění budou souboje těch nejlepších českých dřevorubců.

Kromě soutěží na pódiu, kdy budou moci i diváci prokázat své dovednosti nebo vědomosti spojené s timbersportem, bude pro návštěvníky připraven také další doprovodný program. Ve spolupráci s Ekokomem si Sportovní zařízení města Příbram připravilo program Tonda Obal na cestách, v rámci kterého budou pro děti k dispozici nejrůznější hry, jako skákání v pytli, maxipuzzle, házení balonkem, hlavolam 3x3, holandský billiardh či trojkolky. „Ve spolupráci s Centrem sociálních a zdravotních služeb bude také probíhat tradiční malování na dřevěné kotouče, autogramiáda a účast přislíbili také skauti, kteří přijedou s nafukovacími čluny a infostánkem,“ dodává Slaba.

Vstup na akci je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

16:31 Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

Město Litoměřice se dlouhodobě snaží udržovat rozsáhlou síť poskytovatelů veřejných, sociálních a do…