Dvůr Králové nad Labem: 650 tisíc na podporu veřejně prospěšných aktivit

18.01.2023 13:44 | Tisková zpráva

Také v roce 2023 chce město Dvůr Králové nad Labem podpořit organizaci projektů, činností a akcí v oblasti kultury a neformálního vzdělávání, a to nejen na území města, ale také na území správního obvodu. Rada města tak vyhlásila dotační program na podporu veřejně prospěšných aktivit, vypsány jsou čtyři oblasti podpory a žádosti bude možné podávat dokonce ve dvou termínech. V rozpočtu města na je dotační program schválena částka 650 tisíc Kč, z toho je 550 tisíc Kč určeno pro 1. kolo podávání žádostí, zbývajících 100 tisíc Kč pro 2. kolo dotačního programu.

Dvůr Králové nad Labem: 650 tisíc na podporu veřejně prospěšných aktivit
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Oblasti podpory:

A. Podpora dlouhodobé činnosti spolků na území města – pokrytí části nákladů spojených s úhradou nájemného, energií, nákup drobného vybavení, úhrada cestovních výdajů, úhrada profesionálních spolupracovníků, propagace činnosti – podpora společných aktivit. Spolek by měl vykazovat svou činnost alespoň 9 měsíců v roce, pravidelné schůzky členů.

B. Podpora kulturních akcí na území města – pořádání festivalů, koncertů, výstav, dětské dny, pochody apod.

C. Podpora aktivit neformálního vzdělávání – semináře, workshopy, publikační činnost apod.

D. Podpora kulturních akcí na území ORP (mimo Dvůr Králové nad Labem).

Termíny pro předkládání žádostí jsou:

27. února – 17. března 2023,
29. května – 9. června 2023.
Výše dotace je pro jednotlivé projekty stanovena minimálně 3 tisíce Kč, maximálně 50 tisíc Kč, maximální výše podílu dotace města na celkových výdajích žadatele činí 75 %.

O dotaci může požádat fyzická nebo právnická osoba. Žádosti musejí být podány na předepsaném formuláři s povinnými přílohami buď poštou na adresu odboru školství, kultury a sociálních věcí, nebo osobně na podatelnu městského úřadu. Zároveň musí být originál žádosti naskenován včetně podpisu oprávněné osoby a zaslán na e-mailovou adresu dotacemesta@mudk.cz. Žádosti je možné podat také prostřednictvím datové schránky, žádost však musí být elektronicky podepsána kvalifikovaným certifikátem statutárního orgánu žadatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…