Dvůr Králové nad Labem: Chystá se revitalizace parku Schulzovy sady

21.02.2023 17:57 | Tisková zpráva

Město žádá občany o spolupráci, vyplňte dotazník nápadů

Dvůr Králové nad Labem: Chystá se revitalizace parku Schulzovy sady
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Opravené cesty, nový mobiliář, nové veřejné osvětlení, rekonstruovaný altán. Tak by měl vypadat park Schulzovy sady po revitalizaci, kterou plánuje město Dvůr Králové nad Labem a ve spolupráci se společností City Upgrade, s. r. o., již začalo připravovat koncepční studii. 

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28581 lidí
Na začátku února se přímo v parku sešli zástupci společnosti se členy komise životního prostředí a památkové komise, aby určili priority. Nyní žádáme také veřejnost, aby se do přípravy koncepce zapojila vyplněním dotazníku nápadů. Dotazník je dostupný na stránkách ZDE a vyplnit ho je možné do 31. března 2023. V papírové podobě je k dispozici na recepci městského úřadu a v městském informačním centru ve Švehlově ulici, na obou místech je možné vyplněný dokument i odevzdat.

„Byl bych rád, kdyby Královédvoráci vzali revitalizaci parku ´za svou´ a co nejvíce lidí dotazník nápadů vyplnilo, jejich názor je opravdu důležitý,“ podotýká místostarosta Vítězslav Šturma.

V úterý 14. března se k plánované revitalizaci parku Schulzovy sady uskuteční setkání se zpracovateli koncepční studie, na které srdečně zveme veřejnost. Nejprve bude od 16:00 hod. připravena prohlídka parku s architekty (sraz u altánu), od 18:00 hod. se uskuteční veřejná prezentace v sále ZUŠ R. A. Dvorského. Získané podněty pracovníci společností City Upgrade, s. r. o., zapracují do definitivní verze koncepce, která by měla být odevzdána během letošního dubna.

Všechny informace týkající se tvorby koncepční studie budou postupně zveřejňovány na výše zmíněné webové stránce ZDE, která je dostupná také z odkazové dlaždice "Revitalizace parku" na webu města.

S postupným oživením parku začalo město Dvůr Králové nad Labem již v loňském roce, když byly v jeho spodní části vybudovány dvě průtočné tůně, naistalováno griloviště a došlo k přesunu pomníku Antonína Schulze blíže ke vstupu do parku. Letos by se měla uskutečnit rekonstrukce mostu přes Hartský potok ve Školní ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob