Dvůr Králové nad Labem: Město i v roce 2020 podpoří dotacemi sport, kulturu a sociální oblast

01.01.2020 21:40

Každoročně město Dvůr Králové nad Labem vyhlašuje dotační programy na podporu kulturních, sportovních a sociálních aktivit ve městě a stejně tomu bude i v roce 2020.

Dvůr Králové nad Labem: Město i v roce 2020 podpoří dotacemi sport, kulturu a sociální oblast
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Příjemcem finančních prostředků může být subjekt či osoba, jehož činnost či služba je v zájmu města a jeho občanů. Rada města 18. prosince 2019 schválila vyhlášení dotačního programu na podporu tělovýchovy a sportu, na který je v rozpočtu vyčleněno 6 mil. Kč, a dotační program na služby související se sociální oblastí o objemu 250 tisíc Kč.

Vyhlášené dotační programy jsou zveřejněny po dobu 30 dnů před termínem pro podávání žádostí, následuje lhůta pro samotné podání žádosti. Využijte tedy vždy tento čas pro konzultaci na odboru školství, kultury a sociálních věcí (náměstí T. G. Masaryka 38, Dvůr Králové nad Labem, kancelář č. 304), kde vám poradí, jak naložit s žádostí.

Dotace na sport a tělovýchovu

V dotačním programu na podporu tělovýchovy a sportu jsou nově vypsány tři oblasti podpory:

A. dlouhodobá činnost sportovních oddílů na území města – např. na pokrytí části nákladů spojených s úhradou nájemného, energií, cestovní příkazy, startovné, rozhodčí, zdravotní zajištění zápasů, sportovní vybavení neinvestiční povahy.

B. podpora sportovních akcí pořádaných ve Dvoře Králové nad Labem – každý sportovní oddíl případně pořadatel může podat jen jednu žádost. Pokud v daném roce organizuje více sportovních akcí/sérii turnajů, bude doplněna příloha s rozpočtem na každou akci zvlášť. Na formuláři žádosti bude vypsán rozpočet souhrnně. Jeden sportovní oddíl (druh sportu) může získat maximálně 50.000 Kč bez ohledu na počet pořádaných akcí. Hradit lze např. nájemné, rozhodčí, propagace, věcné ceny pro účastníky.

C. Podpora sportovních aktivit jednotlivců – sportovců (fyzické osoby) – na jejich sportovní přípravu a reprezentaci města.

Přijímání žádostí: 20. ledna – 7. února 2020.

Dotace na služby související se sociální oblastí

Účelem je podpora činnosti organizací zaměřených na volnočasové aktivity, pomoc a integraci zdravotně postižených osob, seniorů, rodin s dětmi nebo osob v tíživé životní situaci. Podpora se poskytuje např. na pokrytí části nákladů spojených s úhradou energie, kancelářských potřeb, pohonných hmot, nájemného, propagace činnosti, vstupného, poštovních služeb, vzdělávání, mzdových nákladů, pojištění dobrovolníků.

Přijímání žádostí: 20. ledna – 7. února 2020.

Dotační programy na veřejně prospěšné aktivity, na obnovu vnějšího pláště objektů, které jsou nemovitou kulturní památkou nebo se nacházejí na území městské památkové zóny a výzva k podání žádosti o účelovou neinvestiční dotaci pro poskytovatele sociálních služeb poskytovaných podle zákona budou vyhlášeny začátkem roku 2020. Kompletní vyhlášení dotačních programů a výzvy včetně formulářů najdete na webových stránkách města v sekci Rozvoj/Granty a dotace/Dotace z rozpočtu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.