Dvůr Králové nad Labem: Město podpoří opravu památek a také veřejně prospěšné aktivity

02.02.2022 19:53 | Tisková zpráva

Město Dvůr Králové nad Labem pokračuje ve vyhlašování dotačních programů.

Dvůr Králové nad Labem: Město podpoří opravu památek a také veřejně prospěšné aktivity
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Po programech na podporu tělovýchovy a sportu a na podporu poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících se sociální oblastí rada města nyní vyhlásila dotační programy na podporu veřejně prospěšných aktivit a na opravu kulturních památek či objektů v památkové zóně.

Dotační program na podporu veřejně prospěšných aktivit

Cílem je podpořit organizaci a realizaci projektů, činností, akcí v oblasti kultury a neformálního vzdělávání, workshopů a publikační činnost. Prioritně budou podpořeny aktivity na území města, ale podpora se může týkat také akcí konaných ve správním obvodu města (ORP Dvůr Králové nad Labem). Vypsány jsou čtyři oblasti podpory a žádosti bude možné podávat dokonce ve dvou termínech.

Oblasti podpory:

A. Podpora dlouhodobé činnosti spolků na území města Dvůr Králové nad Labem – podpora se poskytuje na pokrytí části nákladů spojených s úhradou nájemného, energií, nákup drobného vybavení, úhrada cestovních výdajů, úhrada profesionálních spolupracovníků, propagace činnosti – podpora společných aktivit. Spolek by měl vykazovat svou činnost alespoň 9 měsíců v roce, pravidelné schůzky členů.

B. Podpora kulturních akcí na území města Dvůr Králové nad Labem – pořádání festivalů, koncertů, výstav, dětské dny, pochody apod.

C. Podpora aktivit neformálního vzdělávání – semináře, workshopy, publikační činnost apod.

D. Podpora kulturních akcí mimo Dvůr Králové nad Labem (na území ORP Dvůr Králové nad Labem).

Termíny pro přijímání žádostí:

kolo: 28. února – 18. března 2022
kolo: 30. května – 10. června 2022.

V rozpočtu města je na podporu veřejně prospěšných aktivit vyčleněno 650 tisíc Kč. Výše dotace je pro jednotlivé projekty stanovena minimálně 3 tisíce Kč, maximálně 50 tisíc Kč s tím, že maximální výše podílu dotace města na celkových výdajích žadatele činí 75 %.

Vzhledem k tomu, že v tomto dotačním programu došlo ke změnám v hodnocení projektů, doporučujeme žadatelům, aby svou žádost konzultovali na odboru školství, kultury a sociálních věcí (ŠKS), náměstí T. G. Masaryka 38, kancelář č. 300a (314).

Dotační program na obnovu vnějšího pláště objektů, které jsou nemovitou kulturní památkou nebo se nacházejí na území městské památkové zóny

Prostředky z dotačního programu je možné využít na částečnou obnovu vnějšího pláště objektů (fasády objektu včetně oken, dveří a vrat, střechy, oplechování, rekonstrukce kamenných prvků apod.), které jsou nemovitou kulturní památkou nebo se nacházejí na území městské památkové zóny. O dotaci může požádat právnická nebo fyzická osoba, která danou nemovitost vlastní.

Termín pro přijímání žádostí: 14. března – 28. dubna 2022. 

Na podporu tohoto dotačního programu město letos vyčlenilo 400 tisíc Kč. Výše dotace je pro jednotlivé projekty stanovena minimálně 20 tisíc Kč, maximální výše podílu dotace města na celkových výdajích žadatele činí 75 %.

V případě výše zmíněných dotačních programů musejí být žádosti podány na předepsaném formuláři s povinnými přílohami osobně nebo písemně na podatelnu Městského úřadu Dvůr Králové nad Labem, odbor školství, kultury a sociálních věcí (dále jen „odbor ŠKS“). Žádosti však mohou být zaslány také do datové schránky města Dvůr Králové nad Labem mu5b26c, v tom případě ale musí být elektronicky podepsány osobním kvalifikovaným certifikátem statutárního orgánu žadatele. Pokud je žádost zaslána v listinné podobě, musí být její originál zároveň naskenován včetně podpisu oprávněné osoby a zaslán elektronicky na e-mailovou adresu dotacemesta@mudk.cz.

Upozorňujeme, že nově musejí žadatelé, kteří jsou právnickými osobami (spolky, obecně prospěšné společnosti, zapsané ústavy, společnosti s ručením omezeným a další), k žádosti o dotaci ze státního rozpočtu předložit jako povinnou přílohu Úplný výpis z Evidence skutečných majitelů.

Kompletní vyhlášení jednotlivých dotačních programů a výzvy vč. formulářů najdete na webových stránkách města: mudk.cz/rozvoj/granty a dotace/dotace z rozpočtu města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…