Dvůr Králové nad Labem: Náhradní škvárové hřiště pod Hankovým domem přestaví na tréninkové s umělým povrchem

30.07.2019 15:03

Ve sportovním areálu pod Hankovým domem bude přes prázdniny rušno. Sportovce však vystřídají pracovníci královédvorské stavební firmy Pavel Bořek, kteří zde upraví stávající náhradní hřiště se škvárovým povrchem na tréninkové hřiště s umělým povrchem. Stavební práce začnou během několika dní.

Dvůr Králové nad Labem: Náhradní škvárové hřiště pod Hankovým domem přestaví na tréninkové s umělým povrchem
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

„Kromě změny povrchu dojde k dalším úpravám včetně odvodnění plochy a vybudování podkladních vrstev. Dále bude hřiště, určené pro celoroční provoz, opatřeno záchytnými sítěmi a bude na něm nainstalováno LED osvětlení,“ říká místostarosta Jan Helbich.

Stavební práce potrvají do poloviny listopadu a město Dvůr Králové nad Labem za ně zaplatí zhruba 5,2 mil. Kč včetně DPH.

„Již dříve jsme avizovali, že chceme výrazněji investovat do sportovišť a rekonstrukce škvárového hřiště v areálu pod Hankovým domem vychází také ze schváleného Akčního plánu rozvoje sportu města Dvůr Králové nad Labem 2019–2020. Sportovní komise iniciovala aktualizaci původního projektu, který byl více než deset let starý, a v rozpočtu města se na rekonstrukci podařilo vyčlenit finanční prostředky,“ uvedl starosta Jan Jarolím a dodal: „Fotbalisté, s nimiž jsme o projektu také diskutovali, dosud neměli k dispozici hřiště, na kterém by se mohli přes zimu připravovat, a museli kvůli tomu jezdit do okolních obcí. To se konečně změní a letos v zimě již budou moci trénovat na novém hřišti s umělým povrchem. Využívat ho budou moci samozřejmě i další sportovní oddíly a chtěli bychom, aby bylo přístupné také veřejnosti.“

Ještě v letošním roce město Dvůr Králové nad Labem připravuje další investice do sportovišť, konkrétně do Tyršova koupaliště, kde bude zahájena přestavba stávajícího sociálního zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…