Dvůr Králové nad Labem: Nemocnice bdue moci zajistit dětskou první pomoc

25.03.2015 21:48

Královédvorská radnice také v letošním roce finančně podpoří zajištění dětské lékařské služby první pomoci (LSPP) v Městské nemocnici a. s., Dvůr Králové nad Labem.

Dvůr Králové nad Labem: Nemocnice bdue moci zajistit dětskou první pomoc
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

O poskytnutí vyrovnávací platby ve výši 200 tisíc korun rozhodli na svém březnovém jednání zastupitelé. Město takto pomáhá nemocnici pravidelně již od roku 2003.

„Službu město financuje proto, aby dětská LSPP pro obyvatele města a spádového území ve správním obvodu obce s rozšířenou působností fungovala jako veřejná služba. Částka vyrovnávací platby plně nebo zčásti pokryje náklady na zajištění této služby,“ vysvětluje Jan Jarolím, starosta Dvora Králové nad Labem.

Finanční prostředky nemocnice použije na zajištění přítomnosti lékařů a dalšího personálu na příslušném pracovišti v dohodnutém čase a v rozsahu nezbytném pro poskytnutí služby. „Zakoupí se také zdravotnické prostředky, speciální zdravotnický materiál, léčivé přípravky a další věci potřebné k zabezpečení dětské LSPP,“ dodává starosta Jan Jarolím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mudk.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…