Dvůr Králové nad Labem: Připravuje se rekonstrukce druhého bazénu na Tyršově koupališti, přibydou nové atrakce

29.03.2020 7:34

Město Dvůr Králové nad Labem chystá rekonstrukci druhého dožívajícího bazénu na Tyršově koupališti. Předpokládá se, že stavební práce začnou po výběru zhotovitele, a k tomu by mělo dojít ještě letos.

Dvůr Králové nad Labem: Připravuje se rekonstrukce druhého bazénu na Tyršově koupališti, přibydou nové atrakce
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

„Rekonstrukce bude spočívat ve vložení nerezové konstrukce do nynějšího vanového konstrukčního prostoru. Do bazénu by měly být nainstalovány atrakce pro návštěvníky, které byly vybrány na základě diskuze. Ta proběhla nejen mezi radními města, ale například také ve studentském zastupitelstvu, kde jsme se zeptali přímo dětí, o jaké atrakce by měly na koupališti zájem. Dále proběhla diskuze i v rámci stavebně-architektonické a sportovní komise,“ uvedl místostarosta Jan Helbich.

Rada města nakonec souhlasila, že do jedné části tzv. rekreačního bazénu na Tyršově koupališti budou nainstalovány dvojskluzavka, lanový most s lekníny, masážní trysky a lavice pro relaxaci. V dětské části tohoto bazénu, který bude mít menší hloubku, to budou skluzavka kobra a dvě vodní děla.

Pro letošní rok jsou potřebné náklady na přípravu akce (včetně současné aktualizace projektu) zahrnuty v rozpočtu města s tím, že hlavní výdaje proběhnou v roce 2021.

Nadále také na Tyršově koupališti pokračuje rekonstrukce sociálního zázemí, které bude návštěvníkům sloužit od letošní sezony, stejně jako WC pro handicapované občany. Na tyto akce má město letos v rozpočtu celkem 3,6 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…