Dvůr Králové nad Labem: Ulice v Městské Podstráni mají nový asfaltový povrch, finišuje i demolice domu ve Vrchlického ulici

03.05.2017 19:51

Město Dvůr Králové nad Labem pokračuje v investicích do oprav komunikací ve svém majetku. Pracovníci společností M – Silnice, a. s., a ROP – STAV, s. r. o., dokončili opravu komunikací v lokalitě Městská Podstráň i v Soukupově ulici. Finišuje také demolice domu čp. 587 v ulici Vrchlického.

Dvůr Králové nad Labem: Ulice v Městské Podstráni mají nový asfaltový povrch, finišuje i demolice domu ve Vrchlického ulici
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Oprava komunikací v Městské Podstráni

Pracovníci společností M – Silnice, a. s., a ROP – STAV, s. r. o., dokončili opravu komunikací v lokalitě Městská Podstráň. Původně štěrkové cesty nahradil v ulicích Bohuslava Martinů, Jiřího Šlitra, Leoše Janáčka, Bubeníkova a Josefa Suka nový asfaltový povrch.
„Hlavní stavební práce na rekonstrukci komunikace skončily. V rámci schváleného projektu došlo k prodloužení ulice Josefa Suka. Byly zde pokáceny dvě náletové vrby, náhradou za ně bude rozšířena stávající výsadba hlohů. Během dubna byly dále provedeny terénní a dokončovací práce,“ říká Ctirad Pokorný, vedoucí odboru rozvoje, investic a správy majetku městského úřadu Dvůr Králové nad Labem.

Stavbaři stejných společností dokončili i rekonstrukci povrchu komunikace v Soukupově ulici v Podharti, která také dostala nový asfaltový kryt.

Plánovaný termín dokončení všech prací v obou lokalitách, který byl stanoven na 21. dubna, byl tak splněn.

Město Dvůr Králové nad Labem za stavební práce v obou lokalitách zaplatilo ze svého rozpočtu přes 5 mil. Kč bez DPH.

Demolice domu ve Vrchlického ulici

Finišuje i demolice domu čp. 587 v ulici Vrchlického. „Stavbaři zateplili štítovou stěnu sousedního objektu a odstranili zbývající obvodové zdi objektu podél chodníku,“ podotýká Ctirad Pokorný.

Demolice domu navazuje na rekonstrukci mostu přes Hartský potok v Nedbalově ulici, k níž došlo v roce 2015, a pravděpodobně v roce 2019 by měla následovat rekonstrukce křižovatky ulic Vrchlického a Nedbalova, která povede ke zpřehlednění  celého území. „Stavební úřad v současnosti řeší územní řízení na novou podobu křižovatky, která do této lokality razantně zasáhne. Zvětší se poloměr zatáčky, změní se přednost v jízdě, již nyní se výrazně k lepšímu změnily rozhledové podmínky  křižovatky ulic Nedbalova a Vrchlického,“ vysvětluje Ctirad Pokorný a dodává: „Po vydání územního řízení bude pokračovat projekční kancelář Ing. Ivan Šír – Projektování dopravních staveb, a. s., s pracemi na dokumentaci pro stavební řízení včetně inženýrské činnosti. Po jejich dokončení bude na speciální stavební úřad podána žádost o vydání stavebního povolení. Případná realizace křižovatky se předpokládá nejdříve v roce 2019, pokud to umožní vedení objízdných tras při plánovaných opravách jiných komunikací ve městě.“

Součástí záměru je také propojení stávajícího chodníku mezi mostem v Nedbalově ulici a chodníku podél budovy TMW, a. s. Zde je projednaná a schválená studie, jejíž součástí je úprava polohy přechodu pro chodce a autobusové zastávky tak, aby byla zajištěna bezbariérovost a lépe definován vjezd na parkoviště společnosti TMW. Realizace nového chodníku se předpokládá současně s úpravou křižovatky ulic Vrchlického a Nedbalova. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…