Dvůr Králové nad Labem: Veřejné prostranství ve Vrchlického ulici by mohlo oživit horolezecké centrum

06.01.2017 13:12

S nápadem, jak oživit veřejné prostranství, které vznikne po dokončení demolice domu čp. 587 ve Vrchlického ulici, přišlo vedení města Dvůr Králové nad Labem. Vyrůst by zde mohla například horolezecká stěna určená pro širokou veřejnost.

Dvůr Králové nad Labem: Veřejné prostranství ve Vrchlického ulici by mohlo oživit horolezecké centrum
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

„Chceme využít volnost části parteru, který vznikne po zboření objektu. Mohlo by zde vzniknout např. místo k setkávání, hudebním produkcím atd. Je škoda nechat tuto plochu volnou. Je ale také třeba počítat s realizací dělicí plotové stěny a zateplením stávajících budov,“ vysvětluje záměr královédvorský místostarosta Jan Helbich.

V rozpočtu města Dvůr Králové nad Labem na rok 2017 je na projektovou dokumentaci na horolezecké centrum v ulici Vrchlického pamatováno. „Na financování celého projektu, tedy pojednání veřejného prostoru, budeme také hledat vhodný dotační titul,“ říká Jan Helbich a jak dodává, demolice domu čp. 587 ve Vrchlického ulici již probíhá. Postupně mizí hospodářský objekt a po novém roce by měla být demolice dokončena.

Všechny kroky navazují na rekonstrukci mostu přes Hartský potok v Nedbalově ulici, k níž došlo v roce 2015, směřují k řešení celého území v širších souvislostech – tedy k navazující rekonstrukci křižovatky ulic Vrchlického a Nedbalova, kde je požádáno o vydání územního rozhodnutí, dále k otevření a tím ke  zpřehlednění celého tohoto území, rekonstrukci příjezdu do nemocnice a využití veřejného prostranství. Součástí celého záměru je také propojení stávajícího chodníku mezi mostem v Nedbalově ulici a chodníku podél budovy TMW. Zde je projednaná a schválená studie, jejíž součástí je úprava polohy přechodu pro chodce a autobusové zastávky tak, aby byla zajištěna bezbariérovost a lépe definován vjezd na parkoviště společnosti TMW. Realizace nového chodníku se předpokládá současně s úpravou křižovatky ulic Vrchlického a Nedbalova. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…