Dvůr Králové nad Labem bude mít od nového roku tři nové ulice

03.10.2020 21:20

K Vodárně, V Lužánkách a V Podlesí. To jsou nové názvy ulic, které od 1. ledna 2021 přibydou na mapě Dvora Králové nad Labem.

Dvůr Králové nad Labem bude mít od nového roku tři nové ulice
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Názvy, které schválili na svém zářijovém zasedání zastupitelé města, buď nahradí ty dosud užívané, nebo se jedná o nové pojmenování lokalit, které byly dosud bez svého jména. Ulice K Vodárně a V Lužánkách občané najdou v lokalitě ulice Hradecké, ulici V Podlesí pak v lokalitě ulice Pod Lesem.

Záměr týkající se nového pojmenování ulic byl zveřejněn již na konci loňského roku a k jednotlivým návrhům se vyjádřili nejen občané z příslušných lokalit, ale návrhy na nová pojmenování byly projednány i v komisích rady města – v kulturní a stavebně-architektonické.

Změny v názvech ulic se dotknou přibližně 45 občanů, kteří mají v uvedených lokalitách hlášen trvalý pobyt. „Uvědomujeme si, že tito občané budou mít kvůli přejmenování ulic starosti například s výměnou dokladů. Jsme na to ale připraveni, pracovnice oddělení správních evidencí městského úřadu je budou kontaktovat s informacemi, jak mají postupovat, a zároveň jim pomohou s nahlášením změn,“ podotkl starosta Jan Jarolím a dodal: „Změna v názvosloví uvedených lokalit byla již nezbytná. Přehledné pojmenování totiž pomůže nejen zlepšit orientaci složkám integrovaného záchranného systému, tedy policii, hasičům a zdravotníkům, ale také občanům města, návštěvníkům nebo doručovatelům zásilek.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…