Dvůr Králové nad Labem do oprav vodovodů a kanalizací investuje 27 milionů Kč

30.01.2023 21:11 | Tisková zpráva

Město Dvůr Králové nad Labem každoročně investuje do obnovy vodohospodářské infrastruktury miliony korun a nejinak tomu bude i letos, kdy plánuje vynaložit zhruba 27 mil. Kč. Největšími akcemi měly letos být obnova vodovodu a kanalizace v ulicích 5. května a v Raisově ulici.

Dvůr Králové nad Labem do oprav vodovodů a kanalizací investuje 27 milionů Kč
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

„Akce připravovaná v ulici 5. května je podmíněna, stejně jako v ulici Nová Tyršova, součinností s Královéhradeckým krajem, který ji letos bohužel realizovat nebude, v Raisově ulici čekáme na oficiální zprávu, zda bude třeba do komunikace ukládat ještě další infrastrukturní síť. Proto jsme jednali se zástupci Městských vodovodů a kanalizací, které vodohospodářskou síť ve městě provozují, jaké akce do letošní obnovy místo toho zařadíme,“ říká místostarosta Jan Helbich.

Část finančních prostředků by mohla putovat na obnovu vodohospodářské infrastruktury ve Slunečné ulici. „Tato akce byla původně naplánována na rok 2024. Protože však v této ulici již došlo k obnově plynovodu a distribuční sítě elektrické energie, rozhodli jsme se na ně navázat postupnou rekonstrukcí technické infrastruktury,“ vysvětluje místostarosta Jan Helbich a pokračuje: „Obnovu vodovodu a kanalizace zde pravděpodobně rozdělíme na dvě etapy. Lze předpokládat, že první  etapa by byla realizována v úseku od křižovatky s Tyršovou ulicí po dětské hřiště před křižovatkou s Okružní ulicí. Po obnově vodovodu a kanalizace včetně veřejné části přípojek by pak v dalším roce následovala rekonstrukce vozovky a chodníků. Během realizace bychom rádi vyřešili také nevhodné parkování před MŠ Slunečná, kde při vykládání dětí dochází ke kolizím a zahušťování silniční dopravy.“

Jako další je uvažována obnova vodovodu a kanalizace v Erbenově ulici. „Dlouhodobě chceme tuto ulici rekonstruovat, navíc je místem, kde dochází k častým poruchám na vodohospodářské infrastruktuře, takže obnova sítí je na místě. Co se týká finanční nákladnosti obou akcí, bude teprve vyčíslena, a to i podle upřesnění rozsahu plánovaných prací,“ podotýká místostarosta Jan Helbich a dodává. „Připravujeme i další akce, nicméně při jejich plánování musíme brát ohled na to, abychom nezablokovali dopravu ve městě. Povinnost opravovat vodohospodářskou infrastrukturu máme jako její vlastníci ze zákona a vychází také z Plánu financování obnovy vodovodů a kanalizací.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…