Dvůr Králové nad Labem opraví brouzdaliště na Tyršově koupališti, přibyde skluzavka a vodní deštník

25.04.2017 10:05

Návštěvníci Tyršova koupaliště se mohou v letošní sezoně těšit na opravené dětské brouzdaliště s delfínem, nově zde přibydou také skluzavka ve tvaru slona a vodní deštník.

Dvůr Králové nad Labem opraví brouzdaliště na Tyršově koupališti, přibyde skluzavka a vodní deštník
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Společnost Lacus Technology, s. r. o., Říčany zahájila opravu brouzdaliště na Tyršově koupališti. Stavební práce by měly trvat do 15. června 2017 a město Dvůr Králové nad Labem za rekonstrukci zaplatí ze svého rozpočtu téměř 2 miliony Kč bez DPH.

„Dno brouzdaliště bude natřeno novým polyuretanovým nátěrem, který je stoprocentně vodotěsný a snadno se čistí. Stavbaři dále vybudují nové dnové výpusti včetně propojení v šachtách. Ubourají a znova vytvoří přelivný žlábek s mřížkou po obvodě bazénu,“ popsal práce investiční technik Josef Oulehla z odboru rozvoje, investic a správy majetku Městského úřadu Dvůr Králové nad Labem, a pokračoval: „Odpadní potrubí ze žlábku stavbaři napojí na stávající odpadní potrubí v ochoze brouzdaliště. Vybudují nové uzavírací šachty na ochoze a na kraji zpevněné plochy brouzdaliště bude do podzemí zapuštěná strojovna čerpadel atrakcí.“

Nejen děti tak v opraveném bazénu potěší vodní deštník a skluzavka ve tvaru slona. Do stávajícího delfína bude znovu zaveden přívod vody.

Brouzdaliště bude i nadále napouštěno vodou z artéské studně, změní se však systém napouštění. „Původně voda přitékala trubkou přes okraj bazénku, nyní bude napouštěcí tryska osazena ve stěně brouzdaliště,“ vysvětlil Josef Oulehla. Stejně jako dříve i po opravě se bude voda v bazénku měnit denně.

Vzhledem k tomu, že stavební práce by měly trvat do 15. června 2017, zasáhnou s největší pravděpodobností do začátku letní sezony koupaliště, které se každoročně otevírá v závislosti na počasí na přelomu května a června. Pro návštěvníky to bude znamenat, že by zhruba dva týdny nemohli brouzdaliště využívat. „Staveniště bude řádně zabezpečeno a oploceno, aby byla zajištěna bezpečnost návštěvníků koupaliště a aby se do něho nemohl dostat nikdo nepovolaný. Co se týká případných dalších omezení provozu, v současné době je neumíme odhadnout, uvidíme, jak budou stavební práce postupovat,“ uvedl Zbyněk Wolf z Technických služeb města Dvora Králové nad Labem, který je vedoucím provozu Tyršova koupaliště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…