Evropská dobrovolná služba v Prachaticích

16.04.2017 19:22

KreBul, o. p. s., Prachatice získal dva dobrovolníky z Turecka do svého Dobrovolnického centra. V Prachaticích budou půl roku. Na radnici je přijal starosta města Prachatice Martin Malý. Nechyběla ani exkurze po úřadu.

Evropská dobrovolná služba v Prachaticích
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

„Evropská dobrovolná služba umožňuje mladým lidem zapojit se individuálně nebo ve skupinách do dobrovolnických projektů konaných v zemích EU a v partnerských zemích. Cílem Evropské dobrovolné služby je rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi. Určen je mladým lidem ve věku 18 – 30 let (možnost zapojení i lidí s handicapem či seniorů), kteří mají možnost vycestovat na 2 – 12 měsíců, přičemž mají hrazeno ubytování, stravu, jazykový kurz, pojištění, dopravu a navíc kapesné“ sdělil vedoucí Dobrovolnického centra Prachatice Jiří Gabriel Kučera.

Ředitel KreBul, o. p. s., Zdeněk Krejsa doplnil: „Hale a Seyit se zapojí do aktivit pro děti a seniory, realizovat budou volnočasové aktivity, jazykové čajovny, besedy, přednášky. Představí Turecko všemi svými smysly, realizovat budou vlastní aktivity.“

Starosta města Martin Malý je přivítal a předal knihu v angličtině o našem městě Prachatice, dále si společně popovídali, podívali se na film Ady Zíky o Prachaticích a prohlédli si úřad (výstavu v Zimní zahradě, zasedací místnosti, kanceláře starosty a místostarosty, dětský koutek na odboru sociálních věcí, mini galerii obrázků u bezbariérového vchodu do úřadu, pracoviště telefonní ústředny, kterou obsluhují nevidomé zaměstnankyně úřadu, Radniční sál, arkády, sklepy Staré radnice …).

Tlumočil: Vojtěch Vošahlík, KIS Prachatice a fotografie poskytl Jiří Gabriel Kučera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…