Frenštát má novou Koncepci prevence kriminality

26.02.2016 7:29

Zastupitelstvo města Frenštát pod Radhoštěm schválilo „Koncepci prevence kriminality, protidrogové prevence a prevence jiných závislostí města Frenštát pod Radhoštěm na období 2016 -2020“, kterou předložila městská policie.

Frenštát má novou Koncepci prevence kriminality
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

„Koncepce tvoří jakési mantinely pro činnost v dané oblasti. Stanovení konkrétních opatření pro naplnění cílů a aktivit bude vycházet z konkrétní situace a požadavků, neboť vývoj v oblasti kriminality a rizikového jednání je proměnný v závislosti na vývoji společnosti,“ uvedl Mgr. Ondřej Matějek, ředitel městské policie. Koncepce má vazbu na strategický dokument Program rozvoje města Frenštát pod Radhoštěm pro období 2016 -2025.

Koncepce je také základním materiálem pro činnost komise prevence kriminality, která na svých pravidelných pracovních jednáních stanovuje v souladu s koncepcí konkrétní opatření. „V letošním roce se například jedná o forenzní značení jízdních kol a kompenzačních pomůcek a rozšíření a modernizaci městského kamerového dohlížecího systému, kde na oba tyto projekty město podá žádost o dotaci,“ doplnila Ing. Helena Nedvědová, koordinátorka prevence kriminality. V následujícím období dojde také k aktualizaci obecně závazných vyhlášek ve vztahu k veřejnému pořádku.

Dokument Koncepce prevence kriminality, protidrogové prevence a prevence jiných závislostí města Frenštát pod Radhoštěm na období 2016 -2020 mohou občané nalézt na www.mufrenstat.cz a www.mpfrenstat.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…