Frenštát pod Radhoštěm: Město chce postupně přizpůsobit byty v pečovatelském domě handycapovaným

10.06.2021 10:13

Další byt vhodný pro osoby s omezenou schopností pohybu má k dispozici město Frenštát pod Radhoštěm.

Frenštát pod Radhoštěm: Město chce postupně přizpůsobit byty v pečovatelském domě handycapovaným
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

V květnu dokončilo prostřednictvím RK Beskyd, která je správcem bytového fondu města, rekonstrukci bytu v Domě s pečovatelskou službou na ul. Rožnovská. Náklady na rekonstrukci, která trvala tři měsíce, dosáhly výše necelých 230 tisíc korun.

Anketa

Je zavedení covid pasů, bez nichž nepůjde cestovat či chodit na koncerty, příznakem totality?

74%
23%
hlasovalo: 15476 lidí

V bytě proběhla rekonstrukce bytového jádra. Odstranil se umakart, dalo nové sanitární zařízení, obklady, dlažba, sedátko do sprchového koutu.  Opravily a upravily se podlahy včetně nového PVC, dále se osadily nové zárubně a interiérové dveře i širší vstupní dveře, vyměnila kuchyňská linka. Vyměnily se také rozvody vody a elektřiny. Navíc se upravoval vstup na balkon, kde došlo k odřezání části obvodového panelu pro rozšíření dveří a snížení prahu tak, aby byl vstup na balkon co nejjednodušší. „Nejednalo se o úpravu na byt zcela bezbariérový dle všech platných norem. Bohužel rekonstrukce stávajících bytů v našich DPS takovou přestavbu neumožňuje. Přesto však je tato rekonstrukce velmi vítaná, protože tímto způsobem opravené byty můžeme nabídnout lidem s holemi či chodítky a usnadnit jim tak jejich běžný život,“ uvedl Jiří Unruh, místostarosta města Frenštát pod Radhoštěm. 

Město má aktuálně ve svém vlastnictví tři plně bezbariérové byty, které jsou dlouhodobě obsazeny nájemníky, a nově jeden byt vhodný pro osoby s omezenou schopností pohybu. „Do budoucna bychom rádi v úpravách bytů v domech s pečovatelskou službou postupně pokračovali tak, aby byly vhodné pro naše hendikepované občany. Počet lidí s hendikepem stále roste. Budeme také sledovat dotační programy, ze kterých bychom mohli získat finanční prostředky na projekty rekonstrukcí bytů v DPS", uzavřel místostarosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…