Frenštát pod Radhoštěm: Město pokračuje v rekonstrukci hasičské zbrojnice

15.05.2019 18:55

Dostavba objektů v hasičské zbrojnici ve Frenštátě pod Radhoštěm pokračuje. Ve třetím květnovém týdnu začne stavba nového pomocného skladu, bude opravena manipulační plocha a obnoveno oplocení objektu.

Frenštát pod Radhoštěm: Město pokračuje v rekonstrukci hasičské zbrojnice
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Celkové náklady na tyto práce dosáhnou výše 3,25 milionů korun. Vše by podle smlouvy  o dílo mělo být hotovo do konce září 2019. Město získalo na projekt dotaci od Ministerstva vnitra ČR a Moravskoslezského kraje. 

„Pomocný sklad bude nově vybudovaný objekt, který bude sloužit k uskladnění vybavení hasičů. Bude to jednoduchá nevytápěná budova s venkovní zastřešenou plochou," uvedl Luboš Drachovský, referent odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Nynější zpevněná plocha areálu bude odstraněna a nahrazena novou asfaltovou vrstvou. „Nově provedená plocha bude spádována do okolního terénu, aby bylo možné vsakování vody," doplnil Luboš Drachovský.  Pozemek hasičské zbrojnice získá nové oplocení s posuvnou bránou a vstupní brankou. Navíc vzniknou nová kontejnerová stání. 

Stavební práce bude  na základě výběrového řízení provádět firma RADEKOV spol. s r.o.  z Rožnova Pod Radhoštěm. Celkové náklady by měly dosáhnout výše 3,25 milionů korun, přičemž město získalo dotaci od Ministerstva vnitra ČR ve výši 1 milionu korun a 500 tisíc korun z rozpočtu Moravskoslezského kraje. 

První část rozsáhlé rekonstrukce hasičské zbrojnice, kdy došlo k rozšíření objektu zbrojnice, byla ukončena v červnu 2016. V rámci stavebních prací byla provedena sanace zdiva, zateplení objektu, realizována přístavba a nástavba stanice, částečně byla změněna vnitřní dispozice, stavebně upravena samostatná garáž a zbrojnice dostala novou fasádu. Zároveň došlo k úpravám elektroinstalace a zdravotechniky, byl vybudován signalizační systém pro výjezd požárních vozidel na komunikaci. Celkové náklady tenkrát dosáhly výše přes  7,8 milionů korun. I tehdy město Frenštát pod Radhoštěm získalo dotaci od Moravskoslezského kraje, a to ve výši 3,5 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…