Frenštát pod Radhoštěm: Město rozdá 1400 sad tašek na tříděný odpad

10.09.2019 13:07

1400 setů plastových tašek na třídění odpad získalo město od společnosti EKO-KOM, a.s. a ASOMPO, a.s. na podporu třídění odpadu.

Frenštát pod Radhoštěm: Město rozdá 1400 sad tašek na tříděný odpad
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Město je zdarma rozdá obyvatelům, kteří mají trvalý pobyt ve Frenštátě pod Radhoštěm. Tašky jsou určeny na třídění odpadu v domácnostech a vydávají se v Technických službách města Frenštát pod Radhoštěm.

„Je to jeden z dalších podpůrných kroků, který přispěje k zefektivnění systému nakládání s odpady tak, aby v budoucnu bylo co nejvíce omezeno nechtěné navyšování nákladů na likvidaci odpadů,“ uvedla Eva Spurná, vedoucí odboru životního prostředí MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Tašky na papír, plast a sklo jsou ve dvou velikostech, opakovaně použitelné, dobře uskladnitelné, omyvatelné, barevně rozlišené a jednoduše se z nich odpad přesouvá do kontejnerů stejné barvy. „Tašky už jsme do domácností rozdávali v předchozích letech. Lidé si je velmi oblíbili a aktivně je využívají. I díky tomu vzrostlo celkové množství tříděného odpadu ve městě,“ doplnila vedoucí.

Občané Frenštátu pod Radhoštěm si mohou tašky vyzvednout v Technických službách města Frenštátu pod Radhoštěm na vrátnici každý všední den od 8 do 14.30 hodin, případně na Sběrném dvoře od pondělí do pátku vždy od 8 do 16 hodin. „Tašky už průběžně vydáváme. Jedna domácnost může dostat pouze jeden set tašek,“ řekla Spurná.  Zároveň na Sběrném dvoře občané mohou odkládat všechny druhy vytříděných odpadů včetně kovů, nebezpečného a velkoobjemového odpadu.

Sady tašek na třídění odpadů distribuované mezi občany města byly pořízeny za finanční spoluúčasti firem ASOMPO, a.s. a EKO – KOM, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.