Frenštát pod Radhoštěm: Město rozdá první část reflexních prvků pro chodce

29.02.2016 17:50

V sobotu 20. února 2016 vešla v platnost novela zákona o silničním provozu, která mimo jiné přinesla povinnost chodců mít na sobě v určitých případech umístěny reflexní prvky.

Frenštát pod Radhoštěm: Město rozdá první část reflexních prvků pro chodce
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Město Frenštát pod Radhoštěm v rámci preventivního programu komunitního plánování sociálních služeb připravilo pro část občanů zdarma tyto reflexní prvky.

„Přednostně jsou určeny dětem základních a mateřských škol z rodin s nízkými příjmy, handicapovaným a seniorům,“ uvedla Bronislava Papáková z odboru sociálních věcí Městského úřadu Frenštát pod Radhoštěm. V příštím týdnu rozdělí odbor sociálních věcí do frenštátských škol a školek, Klubu důchodců a Střediska sociálních služeb samolepky, přívěsky, pásky na ruku a reflexní vesty. V omezeném množství pak budou k dispozici pro veřejnost přímo na odboru sociálních věcí v budově radnice. „Z prostředků rozpočtu města pro komunitní plánování je pro tento preventivní program vyčleněna částka 30 tisíc korun,“ doplnila Papáková. 

Jedná se o první etapu celého projektu, v dalších měsících bude město v této aktivitě různými formami pokračovat, zapojí se organizační složky města, městská policie i další odbory úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…