Frenštát pod Radhoštěm: Město rozdá první část reflexních prvků pro chodce

29.02.2016 17:50

V sobotu 20. února 2016 vešla v platnost novela zákona o silničním provozu, která mimo jiné přinesla povinnost chodců mít na sobě v určitých případech umístěny reflexní prvky.

Frenštát pod Radhoštěm: Město rozdá první část reflexních prvků pro chodce
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Město Frenštát pod Radhoštěm v rámci preventivního programu komunitního plánování sociálních služeb připravilo pro část občanů zdarma tyto reflexní prvky.

„Přednostně jsou určeny dětem základních a mateřských škol z rodin s nízkými příjmy, handicapovaným a seniorům,“ uvedla Bronislava Papáková z odboru sociálních věcí Městského úřadu Frenštát pod Radhoštěm. V příštím týdnu rozdělí odbor sociálních věcí do frenštátských škol a školek, Klubu důchodců a Střediska sociálních služeb samolepky, přívěsky, pásky na ruku a reflexní vesty. V omezeném množství pak budou k dispozici pro veřejnost přímo na odboru sociálních věcí v budově radnice. „Z prostředků rozpočtu města pro komunitní plánování je pro tento preventivní program vyčleněna částka 30 tisíc korun,“ doplnila Papáková. 

Jedná se o první etapu celého projektu, v dalších měsících bude město v této aktivitě různými formami pokračovat, zapojí se organizační složky města, městská policie i další odbory úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

10:23 Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

Dešťová zahrada – ráj pro lidi, zvířata i rostliny. Vodní prvky, které potěší zejména děti. Budky pr…