Frenštát pod Radhoštěm: Veřejná prezentace studie „Regenerace sídliště Školská čtvrť“

15.11.2017 8:34

V úterý 7. listopadu 2017 se ve velké zasedací místnosti MěÚ Frenštát pod Radhoštěm konala veřejná prezentace připravované komplexní studie „Regenerace sídliště Školská čtvrť ve Frenštátě pod Radhoštěm“.

Frenštát pod Radhoštěm: Veřejná prezentace studie „Regenerace sídliště Školská čtvrť“
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

I tentokrát byl veřejnosti prezentován současný stav, výsledky dotazníkového šetření mezi občany a nový koncept revitalizace této lokality. Projednání se zúčastnilo 70 občanů dotčeného sídliště.

Na začátku jednání projektant Tomáš Ruth zhodnotil současný stav sídliště a naznačil nejproblematičtější oblasti, jež budou v rámci revitalizace potřeba řešit. Upozornil na fakt, že Školskou čtvrtí v krajském uzemním plánu je po Příčnici plánovaný koridor a z tohoto důvodu do této oblasti navrhl pouze víceúčelové hřiště. Připomněl také více jak 600 chybějících parkovacích míst, což odpovídá kapacitě dvou parkovacích domů. „Nedostatek parkovacích míst, stav chodníků a neudržovaná zeleň byly také nejčastěji zmiňované odpovědi v dotazníkovém šetření mezi občany,“ uvedl Jiří Skála, referent odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Dotazníkové šetření mezi občany se uskutečnilo v srpnu a září letošního roku. Občané bydlící na sídlišti obdrželi dotazníky do svých poštovních schránek nebo měli možnost dotazník nalézt na webových stránkách města. Bylo rozdáno celkem 750 dotazníků. „Zpět jsme obdrželi 129 vyplněných dotazníků, z toho 68 vyplnili občané starší 65 let,“ doplnil Jiří Skála.

Na veřejném projednání dále projektant představil občanům komplexní studii regenerace sídliště, v níž již byly zahrnuty podněty z výsledků dotazníkového šetření. Následovala obsáhlá věcná diskuse, která přinesla další požadavky a změny, které po odborném posouzení projektant zapracuje do studie. „Přítomní občané si nepřáli vybudování nových komunikací a parkovacích stání kolem jejich domů,“ doplnil Skála.

Studie sídlišť Školská čtvrť a Beskydské bude v prosinci letošního roku schvalovat zastupitelstvo města (14. 12. 2017). Na jednotlivé etapy revitalizace bude město žádat o dotace z programu na regeneraci sídlišť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…