Frenštát pod Radhoštěm: Zastupitelstvo schválilo investiční akce pro rok 2016

26.02.2016 15:04

Zastupitelstvo města Frenštát pod Radhoštěm schválilo na svém 11. zasedání plán oprav a investic pro rok 2016. Z rozpočtu města je pro investiční akce vyčleněna částka více jak 33 milionů korun.

Frenštát pod Radhoštěm: Zastupitelstvo schválilo investiční akce pro rok 2016
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

„Snažíme se volné finanční prostředky co nejvíce investovat do oprav, rekonstrukcí i nových projektů a rovnoměrně je rozdělovat napříč všemi oblastmi života města,“ řekl Mgr. Pavel Mička, místostarosta města.

Vyčleněné finanční prostředky ve výši přes 10 mil. korun budou investovány v oblasti komunikací a dopravy. „Největší investiční akcí v této oblasti bude rekonstrukce mostu přes Lánský potok, dále pak rekonstrukce místních komunikací na ul. Dvořákova a ul. Dráhy,“ uvedl Zdeněk Bartoš, vedoucí odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Významnou investicí je zateplení krytého bazénu ve výši 5 mil. Kč. Další zásadní akcí bude oprava fasády a výměna oken budovy radnice v rámci regenerace městské památkové zóny, na níž je v rozpočtu vymezeno necelých 4,4 mil. korun.  Očekáváme snížení energetické náročnosti budov a s tím spojenou úsporu nákladů na provoz. V rámci programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón jsme také získali dotaci 1 615 000 korun,“ doplnil Bartoš.  Zastupitelé schválili též částku milion korun na vybudování střelnice v Centru volného času Astra. V průběhu roku 2016 dojde i k opravě střešního pláště budovy frenštátského kina za 1,5 mil. Kč. Pokračovat bude postoupná rekonstrukce chatek v autokempu, která započala v loňském roce a pro rok 2016 zastupitelé schválili částku 900 tisíc korun. „V chatkách se opravuje a rekonstruuje izolace, podlahy, částečně i dřevěná konstrukce, sociální zařízení a kuchyňky,“ řekl Zdeněk Bartoš. V neposlední řadě byly vyčleněny prostředky na zpracování projektové dokumentace pro přípravu volnočasového centra s plochou na bruslení a projektové dokumentace pro cyklostezku Lubina – Lomná.

Kompletní schválený plán investic naleznou občané na webových stránkách www.mufrenstat.cz v záložce Rozvoj a péče o město, Plán oprav a investic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …