Frenštátský hřbitov čeká obnova

27.07.2018 15:18

Na minulém jednání schválili frenštátští zastupitelé koncepci hřbitova, díky níž čekají městský hřbitov rozsáhlé úpravy. Jedná se především o rozvoj hrobových míst, vznik kolumbária, kácení přestárlé a výsadbu nové zeleně a obnovu technické infrastruktury. Celkové náklady jsou odhadovány ve výši 14 milionů korun. Autorem koncepce je Ing. arch. Jan Kraut.

Frenštátský hřbitov čeká obnova
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Koncepce hřbitova obsahuje několik částí, jednou z nich je rozsáhlá obnova technické infrastruktury „Jedná so o vybudování nové přípojky vody, elektro přeložky včetně rozšíření veřejného osvětlení, propojení retenční nádrže dešťové vody s vodovodem a užitkovým rozvodem s pítky a postavení žumpy,“ uvedla Jana Machková z odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Součástí koncepce je rovněž výhledové řešení kapacity hrobových míst, tedy jejich rozšíření dle jednotlivých typů hrobů. „Jednou ze změn týkající se změny celkového vzhledu hřbitova je stavba kolumbária a několika klidových zón,“ doplnila Jana Machková.  Koncepce také řeší obnovu povrchů pěších komunikací, kácení přestárlé zeleně a rozmístění zeleně nové. „Součástí je i vybudování nového zázemí pro správu hřbitova a pohřební službu a také řešení umístění odpadových nádob,“ řekla referentka.

Realizace jednotlivých změn bude rozdělena do etap v závislosti na výši schválených finančních prostředků v rozpočtu města. „První etapa by měla zahrnovat přeložky infrastruktury vodovodu, elektrorozvodů a vybudování nového povrchu komunikace nad těmito rozvody v části od levé brány ke kapli,“ doplnila Jana Machková. Koncepce je živým dokumentem, který může být v případě potřeby změny nebo aktuálního vývoje dále upravován.

Koncepci hřbitova naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…