Frýdek-Místek: Autokemp Olešná nabídne vyšší komfort

25.06.2019 15:20

Lokalita přehrady Olešná ve Frýdku-Místku s krásným výhledem na Beskydy i město nabízí spoustu sportovního vyžití, prostor pro odpočinek i relaxaci. Statutární město Frýdek-Místek provozuje kolem přehrady cyklostezku a multifunkční hřiště. Prostřednictvím městské společnosti Sportplex pak také krytý a letní aquapark a kemp, který letos nabídne spoustu novinek. Jeho provoz bude zahájen 28. června.

Frýdek-Místek: Autokemp Olešná nabídne vyšší komfort
Foto: Archiv autora
Popisek: Frýdek-Místek, autokemp Olešná

„V současné době finišujeme s úpravami, které potěší hosty v karavanech i ve stanech. Rozšiřujeme sociální zázemí - čtyři nové toalety budou v místech karavanového stání a vznikne zde i takzvaný Stellplatz, který nabídne uživatelům obytných vozů a karavanů potřebné zázemí pro údržbu, přesněji pro vypuštění odpadní vody, likvidaci chemického WC a načerpání pitné vody. Instalujeme také umyvadlové a dřezové žlaby s teplou vodou, jeden bude na budově recepce, kde je i kuchyňka, a druhý na budově sociálního zázemí pod recepcí. Do prázdnin by měla být v areálu kempu instalována také kvalitní, rychlá a stabilní Wi-Fi,“ přiblížila novinky Jana Adamczyk Vicherová ze společnosti Sportplex s tím, že na tyto úpravy a podporu kempování získala společnost krajskou dotaci v rámci programu Podpora cestovního ruchu v MS kraji v roce 2019, a to ve výši tři sta tisíc korun.

Tím ale vylepšovaní kempu nekončí. Městská společnost Sportplex vybudovala poblíž recepce dvě nová místa karavanového stání pro ZTP a čtyři místa pro stany s přípojkou elektrické energie. Zájemci mají také možnost rezervovat si karavanové nebo stanové místo prostřednictvím e-mailu autokemp@sportplex.cz.

„Návštěvníkům kempu již tradičně poskytujeme zvýhodněné vstupné do aquaparku. Zajišťujeme bezpečnostní agenturu, která v noci dohlíží na jejich klidný spánek. Nabízíme možnost snídaní v Kůlně. Máme i zděnou úschovnu kol, hřiště na plážový volejbal a nohejbal i rozsáhlé multifunkční hřiště pro malé i velké. V kempu jsou k dispozici také čtyři otevřená ohniště,“ doplnila Jana Adamczyk Vicherová s tím, že další subjekty v areálu přehrady zajišťují půjčovnu sportovních potřeb od bruslí, přes koloběžky až po paddleboardy. Je zde i adventure golf.

„Do rozvoje sportovně-rekreační lokality přehrady Olešná vkládáme nejen finanční prostředky, ale také velkou míru invence. Kolem přehrady jsme nechali vybudovat cyklostezku, která je velmi oblíbená i mezi bruslaři, multifunkční hřiště, které navštěvují rodiny s dětmi i z okolních měst a obcí, krytý a letní aquapark, který láká i zahraniční návštěvníky, stejně jako kemp, který je rok od roku žádanější a který letošní úpravy posunou na ještě vyšší level. Olešná se stává velice atraktivním místem. Získala i značku - Nejlepšího místa pro aktivní odpočinek a zábavu v přírodě v rámci celostátní soutěže DestinaCZe pořádané státní organizací CzechTourism,“ uzavřel primátor Michal Pobucký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…