Frýdek-Místek: Den dětí oslavíme v sobotu ve Smetanových sadech

25.05.2016 15:02

Statutární město Frýdek-Místek pořádá prostřednictvím KulturyFM Dětský den s Kašpárkem. Konat se bude 28. května v sadech Bedřicha Smetany u řeky Ostravice a bude ve znamení bejbypanku. Vstup je ZDARMA.

Frýdek-Místek: Den dětí oslavíme v sobotu ve Smetanových sadech
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Děti čeká zábavný program plný her a soutěží ve znamení bejbypankového projektu Kašpárek v rohlíku. Malí kreativci se budou moci zapojit do bublinkového workshopu nebo vyzkoušet své umění ve výtvarné dílně v kašpárkovském šapitó. Připraveno bude bajbypankové kadeřnictví i malování na obličej. Chybět nebudou skákací atrakce, obří bicí ani obří postel. O dobrou náladu se od dvou hodin postará DJ Kashpaarek, v půl čtvrté je na programu Kašpárek v rohlíku a v pět hodin odpoledne zahraje kapela Čankišou,“ láká Jakub Tichý z KulturyFM s tím, že nouze nebude ani o občerstvení.

Dětský den je první akcí tradičního Veseléta, které nabídne od května až do konce prázdnin sérii dvou desítek akcí v různých částech města. Veseléto pořádá prostřednictvím KulturyFM statutární město Frýdek-Místek.

Běh mezi náměstími už tuto neděli

Statutární město Frýdek-Místek pořádá spolu s oddílem atletiky TJ Slezan Frýdek-Místek tradiční Běh mezi náměstími. Odstartuje v neděli 29. května v 11 hodin z místeckého náměstí Svobody. Předcházet mu budou závody pro děti a mládež přímo na náměstí.

Akce je určena široké veřejnosti všech věkových kategorií, od předškolních dětí až po seniory. Startovné se neplatí. Přihlásit se může kdokoliv v místě závodu, a to nejpozději 20 minut před startem dané kategorie.

Hlavní závod – silniční běh mezi náměstími odstartuje v 11 hodin. Účastníci závodu poběží z místeckého náměstí Svobody na frýdecké Zámecké náměstí a zpět. Trasa je dlouhá 5 000 m.

Vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlašování průběžně po skončení jednotlivých závodů. Pro nejlepší ve všech vypsaných kategoriích jsou připraveny pěkné věcné ceny. Ceny do hlavního závodu věnoval primátor města Michal Pobucký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…