Frýdek-Místek: Do lavic usedlo na pět set prvňáčků

03.09.2019 10:32

Ve Frýdku-Místku klesá počet prvňáčků. Předloni usedlo do lavic dvanácti základních škol zřizovaných městem pět set třicet devět prvňáčků. Loni už jich bylo o třicet jedna méně a letos se počty opět snížily.

Frýdek-Místek: Do lavic usedlo na pět set prvňáčků
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

V souvislosti se zápisy mělo dnes do škol nastoupit pět set čtyři prvňáků. To je v porovnání s minulým školním rokem o čtyři méně. „Počty zatím nejsou přesné, protože od doby zápisu se mohly některé děti odstěhovat, ale také přistěhovat. Přesný počet prvňáčků získáme od ředitelů škol až v prvním týdnu nového školního roku," řekl primátor Michal Pobucký s tím, že kapacita základních škol ve městě je dostačující.

Město pro všechny prvňáčky připravilo malý dárek v podobě baťůžku na přezůvky nebo svačinu s přiloženou dětskou zástěrkou včetně fixů na její vybarvení.

Náměstek primátora Karel Deutscher přivítal prvňáčky 4. ZŠ na ulici Komenského v Místku. Primátor Michal Pobucký vítal žáky Gymnázia a střední odborné školy na ulici Cihelní ve Frýdku, která letos nově otevřela osmileté gymnázium. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…