Frýdek-Místek: Edukační místnost pomůže v péči o potřebné

04.12.2017 6:34

Městská příspěvková organizace Centrum pečovatelské služby Frýdek-Místek uvedla do provozu „edukační místnost“ v před třemi lety sanovaných suterénních prostorách svého objektu na Zámecké ulici. Vedení města a zástupci odboru sociálních služeb se přišli podívat, co se pod tímto názvem skrývá.

Frýdek-Místek: Edukační místnost pomůže v péči o potřebné
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Realizací této aktivity reagujeme na skutečné potřeby našich klientů, které jsme dlouhodobě zaznamenávali při poskytování sociálních služeb, zejména pečovatelské služby a odborného sociálního poradenství. Zároveň se nám podařilo praktickým způsobem navázat na celonárodní projekt České asociace pečovatelské služby Edukace neformálních pečujících prostřednictvím pečovatelských služeb,“ vysvětlovala Eliška Adamová, ředitelka centra.

V praxi jde o to, že na půjčovnu kompenzačních pomůcek navázala edukační místnost, která dotváří přehled o tom, co je dnes na trhu v oblasti pomůcek usnadňujících péči o lidi, kteří již potřebují pomoci v běžných každodenních činnostech. „Populace stárne a je zřejmé, že pečovatelská služba nepostihne všechny potřebné. Když ale rodiny spojí síly s profesionální službou, nechají si poradit, dobře si vybaví domácnost, přestanou mít strach o své blízké pečovat v domácím prostředí, protože zjistí, že je k dispozici spoustu věcí, které mohou jim usnadnit péči a rodinným příslušníkům život,“ shrnul náměstek primátora Richard Žabka s tím, že edukační místnost by si měli přijít prohlédnout všichni, kteří pomáhají starší nebo nemocné udržet v domácím prostředí. Dozví se spoustu informací, včetně novinek, a díky edukační místnosti mohou využít i instruktáží, jak třeba ušetřit i fyzické síly.

„Jsem strašně rád, že jsme v něčem zase průkopníky, že máme v Centru pečovatelské služby tým, který je inspirací pro pečovatele, kteří tady najednou zjistí, co vše je na trhu, a všechno se jim rázem zdá o něco snadnější. Neměl jsem vůbec představu, jaké jsou dnes možnosti, že třeba ošetřovatelské lůžko dnes nemusí být jen nevzhledné kovové trubky, kolik je nejrůznějších šikovných pomůcek, a děkuji zdejšímu kolektivu, že tento projekt uvedl v život a sehnal i potřebné finance,“ pochválil městskou pečovatelskou službu primátor Michal Pobucký. Projekt vedle Statutárního města Frýdek-Místek podpořila také Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…