Frýdek-Místek: Farmářské trhy startují ve čtvrtek

02.05.2017 8:30

Tradiční Beskydské farmářské trhy, které město pořádá již od roku 2011, letos zahájí květinový trh. Konat se bude na místeckém náměstí Svobody ve čtvrtek 4. května od 8 do 14 hodin. Následně se trhy uskuteční v pravidelných čtrnáctidenních intervalech, a to až do listopadu.

Frýdek-Místek: Farmářské trhy startují ve čtvrtek
Foto: Archiv autora
Popisek: Frýdek-Místek, farmářské trhy

Na prvním letošním farmářském trhu budou nabízeny zejména sazeničky, letničky, skalničky, bylinky, ale také keře a stromky. Samozřejmě nebudou chybět tradiční prodejci uzenin, sýrů, pečiva, marmelád, medu, vajec, ale i dřevěných, proutěných nebo keramických výrobků. V nabídce budou i kvalitní vína z menších rodinných vinařství z jižní Moravy nebo ovocné a zeleninové pochoutky, především grilovací omáčky a čatní. Návštěvníci budou moci ochutnat také kávu připravovanou v dobové tříkolce nebo pivo z nedalekého místního pivovárku. Nabízený sortiment http://www.beskydskefarmarsketrhy.cz/sortiment/.

V květnu budou farmářské trhy zaměřeny zejména na prodej květin, a to z důvodu nedostatku výpěstků zeleniny a ovoce. V červnu začíná sezóna jahod, prodej přislíbili pěstitelé z Hané a z jižní Moravy. V červenci, srpnu a září už budou na trzích v co možná nejvyšší míře zastoupeni prodejci ovoce a zeleniny. V říjnu se trhy zahalí do dušičkové tematiky a v listopadu nebude chybět zabijačka a trhy se zaměří na advent.

Zájemci z řad farmářů, potravinářů nebo rukodělných výrobců (pouze jako doplňkový prodej - v omezeném množství), kteří by chtěli své produkty prodávat na Beskydských farmářských trzích, se mohou hlásit na  Živnostenském úřadu magistrátu: tel.: 558 609 192, 777 921 809, 777 921 894 nebo e-mailem: trhyfm(zavináč)frydekmistek.cz

Termíny konání Beskydských farmářských trhů:
4. 5. a 18. 5.   (převážně květiny)
1. 6., 15. 6. a 29. 6.  (první ovoce a zelenina, zejména jahody)
13. 7. a 27. 7.              (sezona zeleniny a ovoce)
10. 8. a 24. 8.   (sezona zeleniny a ovoce)
7. 9. a 21. 9.   (sezona zeleniny a ovoce)
5. 10. a 19. 10.   (dušičkový sortiment)
2. 11. a 16. 11.   (zabijačka a advent)Více informací http://www.beskydskefarmarsketrhy.cz/beskydsky-farmarsky-trh/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

16:31 Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

Poděkovat a příjemně si popovídat, to byl hlavní důvod setkání, které iniciovalo vedení města Havířo…